HockeyNews
PLUS

Funderade på att lägga av – har hittat glädjen i nya klubben

(11331) Pabi Janneh
Privat

Publicerad: 8 december 2019

FacebookXWhatsApp

Vid den här tiden i fjol var backen Pabi Janneh pressad långt ner i skridskosulorna och hade fått självförtroendet stukat i en frysbox i Surahammar. Så här ett år senare har allt vänt och han har hittat glädjen i norra Norrland. I ett Kiruna AIF som rent av har häng på en plats i Allettan.
– Det har varit kul att komma till en förening som ser en, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Strax efter nyårsfirandet ifjol tvingades Pabi Janneh lämna Surahammar och hamnade till slut i division 2 med Tibro IK. En klubb han efter en tid bröt med och valde att lägga ner säsongen. Självförtroendet var kört i botten. Den unge backen funderade rent av på att lägga av och berättade i februari för HockeyNews om sin tunga tid.

LÄS MER: Blickar framåt efter en säsong i frysboxen 

– Känslan var att missar jag en passning får jag inte spela på tre matcher. Det pågick från första dagen. Jag blev sjundeback oavsett hur jag presterade, sa han bland annat då.

Men vinden har vänt. Pabi Janneh har hittat rätt i sin hockeytillvaro i Kiruna AIF och kan i helgen ta ett kliv mot att nå Allettan.

– Jag har aldrig trivts så bra som jag gör nu i Kiruna. Det är så proffsigt, de tar verkligen hand om spelarna, vi är som en familj. Det har jag aldrig känt tidigare, berättar han.

– Oavsett vilken lina man spelar i eller hur många poäng man har gjort så kan alla prata med alla. Vi har kanske inte det vassaste laget på papperet, men ändå spelat bra hockey.

Har hittat glädjen
Efter det tunga fjolåret i Surahammars frysbox har hockeysuget blommat upp igen för 21-åringen, även om han inte har någon direkt framskjuten position i lagets hierarki.

– Jag har blivit bättre i defensiven, att göra poäng är inte det jag förväntar mig. Det här året handlar om att hitta glädjen igen, vilket jag har gjort. Det har varit kul att komma till en förening som ser en.

Vilken roll har du i laget?

– Jag är den som kommer till hallen och är positiv och glad och det är på grund av att jag kommit till ett lag där jag trivs. Jag har en defensiv roll som jag tagit bra, jag jobbar efter det.

Hur stor är skillnaden i ditt mående idag jämfört med vid den här tiden förra året?

– Kul att du frågar, jag fick för någon vecka sedan en flashback på Snapchat vad jag hade skrivit för ett år sedan, ”Livet är skit, det kanske är dags att flytta hem och lägga skridskorna på hyllan”. Så är det inte idag.

Som du beskriver din hockeytillvaro idag låter det som att du skulle vilja förlänga...

– Det är mitt mål att förlänga, jag har aldrig känt så här som jag gör nu. Här kan man fokusera på rätt saker, det är ett perfekt ställe för mig att fokusera på hockeyn. Det har jag sagt till min agent, men nu är fokus på att ta oss till Allettan.


Roligt att snuva rivalen
Det ska förvisso mycket till för att AIF verkligen ska nå Allettan, men chansen finns. Vinner de sina två återstående matcher samtidigt som Kiruna IF går på någon nit kan de kräla sig förbi rivalen.

– Det hade varit extra roligt att ta sista platsen från IF när vi visat att vi är bättre än dem i alla derbyn, flinar backen.

Hur viktigt vore det för Kiruna AIF att ta sig till Allettan?

– Det vore extra kul, framför allt att få fler matcher. Här uppe är det ju bara tolv omgångar i fortsättningsserien över två, tre månader. Det skulle vara viktigt för föreningen att visa att vi är ett lag som ska vara där. Vi är bättre än vad resultaten visar.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)