HockeyNews
PLUS

Här är priset för en toppförstärkning till Brynäs: "Har pengar"

(11328) Andreas Dackell/Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 8 december 2019

FacebookXWhatsApp

Brynäs är på jakt efter en toppforward att förstärka laget med.

Sportdirektören Andreas Dackell och sportchefen Michael Sundlöv har blivit erbjudna kandidater och HockeyNews.se kan idag berätta vilket belopp det oftast står på prislappen.

SHL presenteras av ATG Sport 


Brynäs är inblandat i striden runt strecken i SHL och hade hoppats kunna få hem forwarden Jesper Boqvist från Nordamerika.


Men nyligen meddelade NHL-klubben New Jersey att Boqvist blir kvar i USA säsongen ut.


– Vi fick veta för en vecka sedan att de behåller honom med avsikt att lira honom i 50 matcher förklarade de för oss. Det är bara positivt för Jeppes skull för han var väl lite ovetande också, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell till HockeyNews.se.


Jesper Boqvist har tagit en plats i NHL-klubben New Jersey och nu letar Brynäs en ersättare. Foto: Bildbyrån.


Forwardsjakten går vidare på annat håll.


– Vi håller på att kolla om vi kan hitta något som kan passa in hos oss, och hjälpa oss resten av säsongen. Vi har varit ut och kollat lite, men vi har inget direkt nu, något namn som är riktigt hett som vi känner passar in, säger Dackell.


Vilken typ av forward söker ni?


– Då ska det vara någon som kan gå in på topp två känner vi. Det är inte lätt att hitta dem i dagsläget. Vi får se om det är någonting som dyker upp eller är sugen på att flytta eller om det händer något i Ryssland. Någonting brukar hända så får vi se om det passar oss eller inte, säger Dackell.


En forward för någon av de två toppkedjorna ska in och under torsdagen avslutade KHL-klubben Kunlun kontraktet med den kanadensiske OS-forwarden Wojtek Wolski som hade ett och ett halvt år kvar. Nu är den 33-årige före detta NHL-spelaren på marknaden och där har även NHL-meriterade Eric Tangradi varit en tid.


– Ja, precis, det kommer några namn nästan varje dag. Vi måste känna att det passar in hos oss, säger Dackell.


Är det stora pengar för de som lämnar sina KHL-klubbar?


– Det är olika, det pendlar lite. I dagsläget ska de ha 100 000 Euro netto, typ brukar det vara. Vi har väl inte kommit till kritan än, men det är de indikationer man får av agenterna man pratar med. Det är de pengarna från och med nu och in i kaklet.


LÄS MERBrynästränarens kritik efter förlusten: ”Det håller inte”


En dryg miljon kronor efter skatt för den andra halvan av säsongen och Gävleklubben har pengar kvar att handla för.


– Vi har pengar att få in en spelare till annars hade vi inte ens behövt säga att vi letar efter en spelare till, hehe. Jodå, pengar har vi, säger Dackell utan att kommentera hur mycket man har tänkt sig att betala.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)