HockeyNews
PLUS

Brynästränarens kritik efter förlusten: ”Det håller inte”

(11319) Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Brynäs föll tillbaka i gamla synder och förlorade mot Rögle. Efter två perioder hade laget skjutit åtta skott mot Rögles mål. 
– Det är en inställningsfråga, säger Brynästränaren Magnus Sundquist till HockeyNews.se

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Brynäs har lyft både i tabellen och spelet den senaste tiden, men i torsdagens 4–2 förlust mot Rögle var laget tillbaka på ruta ett. 

– Från första tekning var det ett lag som var mer desperata än vad vi var. Vi har spelat bra under en längre tid, medan Rögle haft en tyngre period. Vi såg vilket lag som var mer påkopplat än det andra, men spelarna hade inget svar på varför, säger Brynästränaren Magnus Sundquist. 

När Rögles Kevin Wennström utökade till 2–0 efter 2:19 in i den andra perioden tog Brynästränaren timeout. 

– Jag sa att jag inte ville se att någon åker och gömmer sig eller viker ner sig och inte vill spela. Jag ville se spelare som vill vara på isen och vända det här till vår fördel, säger han. 

Timeouten gav effekt, iallafall i några minuter. Strax efter reducerade Jaedon Descheneau i powerplay, men målet hjälpte föga. Brynäs föll tillbaka och efter två perioder hade laget mäktat med blott åtta (!) skott på mål. 

– Det var skotten, närkamperna, det var allt. Går du in med för dålig inställning skjuter du inte mer än åtta skott. Vi sköt tolv skott bara i tredje perioden, medan vi sköt åtta de andra två. Det är en inställningsfråga. Idag var Rögle mer desperata än oss. Det håller inte, säger han. 

Brynästränaren Magnus Sundquist har inget svar på varför inställningen saknades hos sina spelare. 

– Spelarna hade heller inget svar på varför det såg ut så. Det var först inför tredje, och vi såg att det bara stod 3–1 som vi gick in och gav det en chans och vann skotten, säger han. 

Målskytten Jaedon Descheneau var också stark kritisk till hur laget uppförde sig. 

– Vi tog inte kampen, vi missade passningar och sköt inte. Det var inte alls bra och definitivt inte den matchen vi ville spela. 

– Skjuter du åtta skott efter två perioder säger det sig självt att du inte kommer vinna, särskilt inte i en liga som SHL som är en av världens bästa ligor. Det är något vi måste rätta till. 

Brynäs får samla krafter och ladda om inför lördagens streckmatch mot Växjö. 

– Det har varit bra nu en längre tid, sju matcher tror jag. Idag var det inte bra mot ett bättre Rögle. Det gäller att ta lärdom av det här, säger Sundquist. 

Vad är det ni behöver hitta tillbaka till? 

– Det är det enkla spelet, att inte bjuda på så mycket, men idag gör vi det. Vissa spelare kanske har gått för bra den senaste tiden och då är man inte lika bra igen. Ödmjukheten måste stå före högmodigheten. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)