HockeyNews
PLUS

Brynässtjärnan beordrad vila – närmar sig comeback

(9986) Anton Rödin
Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2019

FacebookXWhatsApp

Brynäs medicinska team har tagit beslut om spelförbud i en vecka för lagkaptenen och poängkungen Anton Rödin på grund av hans fotproblem.

Därför spelar han inte mot Rögle, men är ändå nära en comeback.

SHL presenteras av ATG Sport 


Lagkaptenen Anton Rödin vilade från matchen mot HV71 i lördags, men tränade på is under onsdagen efter sin fotskada och han lämnade ett bra besked efteråt. Vilan gör honom gott och han ser ut att kunna spela mot Växjö på lördag, som planerat.


– Ja då lirar han. Han sa att det kändes helt okej, så det är nog ingen större fara känns det som. Det är skönt, säger Andreas Dackell till HockeyNews.se.


Anton Rödin är tillbaka i Brynäs på lördag mot Växjö på hemmais. Foto: Bildbyrån.


Anton Rödin var med i Tre Kronor i Karjalaturneringen i november och har gjort 15 poäng (2 mål, 13 assist) på 21 matcher för Brynäs.


LÄS MERTufft avbräck för Brynäs – Anton Rödin har drabbats av en skada


Backen Niclas Andersén har ingen exakt prognos för när han kan vara tillbaka.


– Nej, det är ett jäkla spann vi har fått på honom. Från två till tolv veckor, typ… Men vad jag hör så känns det bättre och bättre hela tiden, så det känns nog inte som det blir tolv veckor utan kanske efter jul någonstans som han lirar igen skulle jag tro, säger Andreas Dackell.


Brynäs har efter en jobbig start på SHL-säsongen lyft sig. Gävlelaget har fyra poäng ner till Växjö som är närmast under slutspelsstrecket och det är samtidigt åtta poäng upp till Rögle på den sista direktplatsen till SM-kvartsfinal.


Andreas Dackell:


– Nu tycker jag att det ser bättre och bättre ut. Man är lite lugnare nu…

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)