Tim Wahlgren, Timrå
Kramforssonen Wahlgren delade förra säsongen mellan Modo och Västervik där han avslutade bra hos de senare.
Under våren anslöt han sedan till Timrå där han hoppades att han skulle få en nytändning och det såg också riktigt lovande ut på försäsongen då Wahlgren var en av lagets bästa spelare. När väl seriespelet började fick han dock en mardrömsstart där han i sitt andra byte i premiären mot Vita Hästen fick en tackling som träffade huvudet, en smäll som satte tonen för Wahlgrens höst.
På 24 matcher har det blivit blott två mål, båda mot Vita Hästen, och två assist för spelaren som har fått chansen i powerplay och skapat en hel del farliga lägen men inte fått fart på poängproduktionen. Timrå behöver fler som levererar och ett stort hopp ställdes till Wahlgren – som har mycket kvar att bevisa.
Anton Öhman, Modo
Den puckskicklige backen skulle bli Modos katalysator i framför allt numerärt överläge och gavs under säsongsinledningen alla chanser av tränaren Björn Hellquist att bli just det också – utan framgång.
Endast två assistpoäng har Öhman skrapat ihop på 20 matcher och har halkat ned i hierarkin och fått finna sig i att vara sjundeback om han har varit med i truppen, och har snittat strax över ju minuters istid per match hittills. Dras dessutom med en skada i nuläget som håller honom borta från spel.
Modo har fått offensiv leverans från andra backar, som Tom Hedberg, Victor Berglind och Mattias Norlinder vilket gör att Öhmans svala höst mindre kännbar men klart är att den här värvningen inte alls slagit ut som Örnsköldsviksgänget eller Öhman själv hoppats på.
ANNONS
Oskar Drugge, AIK
En annan offensiv back som haft en tung höst är Oskar Drugge. Norrlänningen fick chansen i SHL med Timrå under förra säsongen men hade där svårt att få kontinuerlig speltid, men har på allsvensk nivå visat att han är en väldigt skicklig spelare med pucken på bladet och i offensiv zon.
När han skrev på för AIK lät det som en perfekt värvning för ett omstartande AIK som skulle få en poängproducent på blålinjen.
Men likt resten av laget har hösten varit mörk för Drugge. Endast tre poäng på 25 matcher för den högerskjutande backen har det blivit. Långt ifrån de 26 han gjorde på 50 matcher för Västervik för två år sedan.
Carl Becker, Södertälje
Det är alltid svårt att sia om var man har spelare som kommer från Hockeyettan till allsvenskan efter att de öst in poäng.
Efter att Becker exploderat poängmässigt förra säsongen med 50 pinnar på 36 matcher, fördelat på 25 mål och lika många assist för Piteå, plockades han in till Södertälje – men där har poängen lyst med sin frånvaro under nästan hela hösten.
Det dröjde till match nummer 18 i SSK-tröjan innan Becker öppnade sitt målkonto för klubben med vad som var hans första poäng i allsvenskan.
Sedan dess har Becker spelat ytterligare åtta matcher för Södertälje men bara noterats för en assist. För den kraftfulle forwarden är detta inte godkänt.
Emil Kruse, Västerås
Utlånad från Rögle under förra säsongen noterades Kruse för starka siffror i Västervik och när Västerås blev av med Samuel Ersson letade de efter en ersättare som förstemålvakt och landade till slut Kruse i konkurrens med flera andra klubbar.
Hittills har de däremot inte fått ut vad de hade hoppats på. Med en räddningsprocent på 89,42 och vinst i 8 av 18 matcher har Västerås i stället fått bättre resultat i mål med unge Jesper Myrenberg, som har vunnit nio av de tolv matcher han spelat.
50% rabatt i 3 månader Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.
ERBJUDANDE med Hockeynews: 1 mån/halva priset på TV4 Play Sport Total (utan bindningstid)