HA-svepet: "Allt är inte nattsvart för AIK – men ny tung förlust"

(11269) AIK-depp

Publicerad: 2 december 2019

Två allsvenska matcher stod på måndagsmenyn. Serieledaren Björklöven tog en stabil seger hemma mot Mora, medan ett dödsdömt AIK sprattlade till och fick med en sig poäng mot Karlskrona.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

AIK–Karlskrona 5–6 eft. förlängning (1–2, 3–2, 1–1, 0–1)

AIK: Carl Wassenius, Robin Jacobsson 2, Johan Porsberger, John Henrion.

Karlskrona: Janne Kivilahti, Linus Karlsson, Hannes Johansson, Jesper Persson, Viktor Liljegren, Niklas Johansson.

Häromdagen skrev jag att AIK var så usla att det var bottenlöst. Och efter halva matchen mot Karlskrona såg det ut att bli en ny pinsam insats av från AIK:s sida.

Nye keepern från Finland, Mika Järvinen, hade blivit utbytt halvvägs in i matchen, efter att ha släppt in fyra mål.

AIK låg under med 1–4 och tog in August Hedlund i målet – då kom vändningen som ingen hade väntat sig. Och det var framför allt oväntat att defensivt skicklige backen Robin Jacobsson skulle kliva fram och sätta säsongens två första mål. Jacobssons andra mål i mot slutet av den andra peridoen betydde att det var kvitterat till 4–4.

I den tredje perioden fullbordade John Henrion vändningen för AIK:s del. Men några tre poäng blev det inte för "Gnaget".  Med fyra minuter kvar av perioden fick Viktor Liljegren in pucken bakom en annars storspelande August Hedlund.

I förlängningen slarvade AIK direkt och Niklas Johansson kunde avgöra matchen, endast 17 sekunder in i förlängningen.

Det verkar ju finnas i alla fall lite gnista i den här säsongens upplaga av AIK. Glädjande för AIK var att nyförvärvet Gustav Bouramman stod för två assistpoäng i debuten.  Noterbart var också att AIK-legendaren Dick Tärnströms son, 17-årige Oliver Tärnström, fick göra debut i Hockeyallsvenskan.

I ett skadedrabbat Karlskrona, som har lånat in ett gäng spelare från Hockeyettan, gjorde nye backen Kevin Ekman-Larsson debut. En back som inledde säsongen i BIK Karlskoga, men som sedan en tid varit klubblös.

Björklöven–Mora 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)

Björklöven:
 Pontus Andreasson, Oliver Larsen, Justin Crandall.

Björklöven tog en mycket behaglig seger hemma mot Mora. och det verkar kvitta vilken målvakt de ställer i målet. Mot Mora stoppade Mattias Petterson 28 skott och höll nollan.

Framåt gjorde formstarke Pontus Andreasson 1–0 i slutet av den första perioden. I den andra perioden utökade Oliver Larsen och Justin Crandall ledning för serieledaren som verkar må väldigt bra just nu. Nionde raka segern kom alltså denna kväll.

Desto tuffare match lär vänta i helgen då Umeålaget tar sig an rivalen Modo.