HockeyNews
PLUS

Den meriterade Oskarshamnsforwarden är klar för ny klubb

(11261) Felix Schütz/Straubing
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 2 december 2019

FacebookXWhatsApp

Det blev bara sex matcher för den tyske OS-forwarden Felix Schütz i Oskarshamn.

Nu har den 32-årige centern gjort klart med en ny klubb.

På måndagen presenterades den tyske landslagsforwarden Felix Schütz av sin nya klubb Straubing. Han blir nu lagkamrat med bland andre den erfarne svenske backen Fredrik Eriksson, 36.


Schütz spelade sex matcher med SHL-nykomlingen IK Oskarshamn i början av säsongen, men som HockeyNews.se har kunnat berätta blir det ingen fortsättning där.


LÄS MEROskarshamn dumpar ny forward – letar efter flera ersättare


Istället går säsongen vidare med Straubing Tigers i DEL. Kontraktet gäller december månad.


– Felix höll sig i form i början av säsongen här i Straubing och har tränat med laget. Därför känner han redan sina lagkamrater, tränare och miljön, vilket underlättar hans integrering i laget. När jag ringde Felix signalerade han omedelbart sin vilja att hjälpa oss med sin omfattande nationella och internationella erfarenhet. Vi är glada över att vi kan reagera så snabbt och okomplicerat efter skadan på Antoine Laganière. Dessutom belastar han inte vår kvot för importspelare, säger Straubings sportchef Jason Dunham till klubbens hemsida .


Felix Schütz gjorde två assist på sex matcher för Oskarshamn. Han har tidigare spelat för Rögle och 2018 var han med och tog OS-silver med Tyskland i Pyeongchang.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)