HockeyNews
PLUS

Här är Garpenlövs trupp till Channel One Cup

(11257) Johan Garpenlöv
Erik Simander/Bildbyrån

Publicerad: 2 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Johan Garpenlöv presenterade i dag sin trupp till Channel One Cup som spelas 12-15 december. 
Flera ändringar sker från den trupp som spelade Karjala i november, bland annat får Gustav Rydahl debutera i Tre Kronor. 

Här är samtliga 24 spelare som representerar Tre Kronor i Channel One Cup:


Målvakter:

Lars Johansson, CSKA Moskva

– Han får inte alltid jättemycket speltid (i CSKA), men varje gång han står är han grymt bra. Han sänder ett lugn och är en otroligt skicklig målvakt.


Adam Reideborn, Ak Bars Kazan
– Han kommer tillbaka. Han gjorde en jättebra turnering i Karjala Cup. Han höll oss kvar mot tjeckerna och gjorde en ny bra match mot Finland. Vi ville bygga vidare med honom och se om han kan fortsätta spela på den höga nivån.


Backar:

Mikael Wikstrand, Ak Bars Kazan

– Jag tycker han har tagit ett otroligt stort steg från förra året. Han var klart bästa back i vårt lag senast och en av de bästa i turneringen.


Klas Dahlbeck, CSKA Moskva
– Han kom in sent, fick ta på sig kaptensrollen och gjorde det bra. Han gjorde en helt okej förstaturnering och kan vara en stomspelare att bygga runt.

Niklas Hansson, Rögle
– En stor överraskning var Niklas Hansson som debuterade. Han har blivit en mer komplett spelare. Offensiven har alltid funnits där och nu har defensiven kommit även om vi ser honom som offensiv back.

Simon Bertilsson, HK Sotji


– Han är bra i spelet både med och utan puck. Han är lite underskattad i spelet med puck, kan jag tycka.

Henrik Tömmernes, Genève-Servette

Emil Johansson, HV71

– Som många som har varit i farmarligan tar det lite tid att komma in i spelet på hemmaplan. Han kan ha haft en ganska trög start men har kommit mer och mer. Han har skridskoåkningen och förstapasset och har spelat i landslaget förut. Jag ser honom som en internationell spelare.


Viktor Lööv, Jokerit

– Han har tagit ett kliv i år. Jag var över och tittade på honom och han är en internationell spelare som har skridskoåkningen och fysiken i sitt spel. En lite mer defensiv spelare.

Viktor Lööv tar plats i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån


Calle Andersson, Bern

– Han har gjort många säsonger i Schweiz och spelar i ett defensivt Bern. Han kan följa med upp i anfallen. Han har gjort några landskamper och vi ville få in honom förra säsongen, men det var någon miss i papperen då.



Forwards:

Michael Lindqvist, Färjestad

– Han är en offensiv spelare i SHL. Det känns som det finns något steg till att ta internationellt och dominera på den nivån.


Linus Johansson, Färjestad

– Jag tycker han var en överraskning i förra turneringen. Det känns som han får bättre betalt internationellt jämfört med hemma i SHL.


Daniel Zaar, Rögle

– En offensiv spelare som har en resa kvar att göra internationellt. Vi ser honom som en producerande spelare som får powerplay hos oss.


Mathias Bromé, Örebro

– Han kommer tillbaka. Han har en offensiv roll i Örebro och är lite gubben i lådan. Hos oss är han i en lite mer tillbakadragen roll. Får se vilken roll när vi sätter ihop kedjorna. Han vill spela på insidan, visar lite känslor där ute och driver sig hårt på träning och match.


Fredrik Händemark, Malmö

– Hela säsongen i SHL har han levererat på en hög nivå och driver Malmö framåt. Han gjorde två bra matcher senast lördag och söndag och klarar av det fysiska spelet. Han förbereder sig verkligen på bästa sätt inför varje match.


Daniel Brodin, Fribourg-Gottéron

– Jag känner honom sedan Djurgårdstiden och han överraskade med det han spelade och det man förväntar sig. Han dödade massor av utvisningar ihop med Linus Johansson. Han driver laget framåt. Vi behöver hans energi.


Emil Sylvegård, Malmö

– Han är en internationell spelare som kan störa motståndarna och ta lite jobbiga situationer och kan säga ifrån om det skulle hända något. Han hanterar det övriga spelet bra också och vill in på mål. En bra kille att ha i laget.


André Petersson, Dynamo Moskva

– Vi har följt honom ganska noga. Jag hade tänkt ta med honom till förra turneringen men då skadade han knäet. Det är en offensiv spelare som är ruggigt bra i powerplay men även i fem mot fem. Stark på pucken tycker jag av det jag sett i KHL. Det är ett spel som vi behöver bli bättre på och där kommer han att hjälpa oss en hel del.

KHL-liraren André Petersson tog även han en plats i Johan Garpenlövs trupp. Foto: Bildbyrån


Dennis Rasmussen, Metallurg Magnitogorsk

– Han spelade VM senast och kan användas i många delar av spelet. I VM har han haft en defensiv roll och är en möjlig VM_spelare om han håller den nivån från förra säsongen.


Magnus Pääjärvi, Lokomotiv Jaroslavl

– Han spelade VM 2018 och vann VM-guld. Han är egentligen en offensiv spelare men i NHL har han varit en defensiv spelare. Han är offensiv i Lokomotiv och det är så vi har tänkt använda honom här också. Det är en positiv kille och jag är jätteglad att han tackade ja.


Gustav Rydahl, Färjestad

– Han var uttagen senast men tackade nej på grund av en ljumskskada. Han är mer en defensiv spelare för oss. Det ska bli kul ett lära känna honom. Han är enda debutanten i det här laget.


Malte Strömwall, HK Sotji

– Han var i Finland förra året och gjorde otroligt mycket mål i den finska ligan. Jag tror de är inne på sin tredje tränare redan i Sotji. Han har börjat vänja sig vid ligan och det ska bli kul att få in honom igen. Det ska bli kul att se om han kan ta med sig spelet från Sotji.

Den tidigare AIK-spelaren Malte Strömwall har gjort succé i FInland och Ryssland de senaste säsongerna. Foto: Bildbyrån


Markus Ljungh, Admiral Vladivostok

– Han flyttade till KHL och Admiral Vladivostok och har gjort det jättebra där. Han hade en jättebra säsong i HV och nu vill vi se om han kan vara med och leverera hos oss. Han producerar riktig bra i KHL och kan ta flera roller.


Leon Bristedt, Rögle

– Han var också med oss i april. Han är en tuff spelare, som spelar på insidan. Bra teknik och fart och gör det väldigt bra i Rögle. Han brinner för det han gör och det ska bli kul att se om han kan spela det spelet i Moskva också.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)