AnnonsHär är det tvärstängt – ligans främsta nollor


30 november

Är det någonstans Hockeyettan är riktigt stark är det på målvaktssidan. Varje säsong flyttar flera potenta keeprar vidare till allsvenska uppdrag och uppställningen fortsätter ändå att vara imponerande. Så även i år. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg de målvakter som imponerat med flest hållna nollor så här långt under säsongen.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Tobias Sandberg, Mariestad 5 (17 matcher)
För en målvakt påverkas statistiken givetvis i positiv riktning av att vakta stolparna i ett topplag med ett potent försvar framför sig. En synnerligen god beskrivning av det Mariestad vi sett i Hockeyettan västra den här hösten. Andreas Appelgren vet hur ett försvarsspel ska svarvas så att säga. Men Sandberg har tillhört den yppersta spetsen av Hockeyettan-målvakter i flera säsonger och fortsatt på inslagen linje den här hösten. Ifjol var han lagets egentligen ende spelare som presterade på hög nivå varje kväll och under hösten har han varit minst lika bra. Fem nollor innan serien ens är färdigspelad är grymt imponerande.

Magnus Åkerlund, Hudiksvall 3 (12 matcher)
Säsong efter säsong tillhör rutinerade Åkerlund de allra bästa målvakterna i ligan. Den här hösten har han dock lämnat över en hel del ansvar till sin unge arvtagare Andreas Bosson som också han gjort det väldigt bra, men det hindrar så klart inte Åkerlund från att briljera när han står. Han skänker det starka försvaret ett behagligt lugn och att han redan hunnit spika igen tre gånger på 12 matcher är helt i sin ordning.

Anton Malmborg, Halmstad 3 (13 matcher)
Årets stora succéman på målvaktssidan i Hockeyettan är Anton Malmborg, det har jag varit inne på vid flera tidigare tillfällen. Men vid sidan av sitt målskytte har han dessutom hunnit hålla tre nollor. Till exempel mot starka lag som KRIF och Troja/Ljungby. Han har fått ett genombrott och var rent av utlånad till SHL-laget Malmö Redhawks under en match nyligen. Även om kollegan Jacob Crespin fått ta lite fler matcher under seriens andra del är det knappast någon vildare gissning att Malmborg kommer hålla fler nollor under säsongens gång.

Daniel Marmenlind, Visby/Roma 3 (14 matcher)
Det tog några säsonger innan polletten ramlade ner ordentligt. Den forne Örebro-junioren Marmenlind hann med spel i så väl Skövde som Lindlöven innan han fick precis allt att funka på Gotland. I Visby/Roma har han blommat ut till den matchvinnare han tidigt spåddes att bli och att det blivit tre nollor under hösten i den östra serien är föga förvånande.

Med två hållna nollor så här långt noteras även: Robin Johansson (Nybro), Edvin Olofsson och Linus Ryttar i Väsby samt Daniel Fahlström (Nyköping).

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons

Annons