HockeyNews
PLUS

Brynäscoachen om det växande självförtroendet – och heta kedjan

(11167) Emil Molin/Tomi Sallinen/Jaedon Descheneau
Bildbyrån

Publicerad: 28 november 2019

FacebookXWhatsApp

Brynäs är femma i SHL sett till de senaste fem matcherna. Och en ny kedja är på väg att hitta kemin.

– Vi ska fortsätta att agera som vi har gjort en månads tid och förhoppningsvis bär det frukt, säger Brynäscoachen Magnus Sundquist till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Efter en stökig start på säsongen har Brynäs börjat hitta en större trygghet i sitt spel. Det har gjort att Gävlelaget har kunnat klättra i SHL-tabellen och mot Malmö i lördags kom första bortavinsten sedan i SHL-premiären den 14 september.


Brynästränaren Magnus Sundquist känner att det han och spelarna har jobbat med de senaste veckorna ger önskat resultat.


– Dels segern, dels hur vi spelade. Det var riktigt bra där och det har varit ganska bra en längre tid och det var skönt att få cred för det i Malmö, säger Sundquist om 2-0-vinsten.


– Jag tror jag har sagt det till dig förut, att jag tycker att vi tidigare på säsongen, när det var som allra allra tyngst, även om jag inte säger att allt är borta än, då har vi fallit lite på naivitet och dumdristighet och övermod. Jag har också präntat in, och verkligen tjatat tjatat om det här rejäla, enkla, raka som man behöver i hockeyn idag. När vi spelar gäller det att sätta prioriteringen i rätt ordningsföljd och det tycker jag har utkristalliserat sig sedan en fem-sex matcher tillbaka, förklarar Magnus Sundquist.


Brynästränaren Magnus Sundquist tycker att bitarna börjar falla på plats. Men nu väntar nyckelmöte med LHC i SHL. Foto: Bildbyrån.


I 2-0-segern borta mot Malmö gjorde nyförvärvet Jaedon Descheneau sitt första mål sedan den 17 september borta mot LHC och även sin första SHL-assist i Brynäströjan.


– Nu gjorde Jaedon ett mål sist, men vi ser inte bara till matchen utan till de dagliga träningarna. Han och (Tomi) Sallinen och (Emil) Molin har verkligen funnit varandra även i dialog och prat. Vi hoppas att målet senast ger honom självförtroendet tillbaka för hockey kan han spela, säger Sundquist om Descheneau som är hämtad till Brynäs från tyska Düsseldorf för att vara en av de ledande poänggörarna.


Han började säsongen i förstakedjan med Anton Rödin och Greg Scott, men är sedan tre matcher tillbaka med Sallinen och Molin och trion verkar trivas fint ihop.


LÄS MERSkadan värre än befarat för Brynäs backveteran


När Brynäs vann över Malmö saknades skadade backarna Lukas Kilström och Niclas Andersén. Anton Rödin har haft någon skavank att brottas med.


– Kilström är tillbaka och det är bra. Vi räknar också med att de som har haft lite skavanker sedan Malmö är tillbaka. Det är bara (Niclas) Andersén som är borta på obestämd tid, säger Magnus Sundquist inför mötet med Linköping som ligger fyra poäng bakom Brynäs i SHL-tabellen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!