HockeyNews
PLUS

LHC vill ta tillbaka SDHL:s publikrekord: "Det vi siktar mot"

(11103) LHC publik
Josefine Loftenius/Bildbyrån

Publicerad: 23 november 2019

FacebookXWhatsApp

Luleå slog publikrekord i SDHL förra säsongen.
Nu vill Linköping ta tillbaka rekordet de blev av med – och siktar på storpublik mot just Luleå under söndagen.
– Det har blivit utplockade drygt 7800 biljetter, säger Niklas Nibell, evenemangsansvarig hos LHC, till HockeyNews.se.

För två säsonger sedan satte Linköping ett nytt publikrekord i SDHL när de lockade 5 128 personer till matchen mot HV71.

Rekordet stod sig däremot inte särskilt länge då Luleå under förra säsongen krossade det när 6 220 personer kom till Coop Norrbotten arena för att se deras match mot AIK.

Nu vill LHC återta publikrekordet när de tar emot just Luleå i Saab arena under söndagen i vad som går under arbetsnamnet "Rekordmatchen".

Under lördag förmiddag var drygt 7 800 biljetter uthämtade.

– Och det är ju så att det enbart är ståplatsbiljetter kvar, säger Niklas Nibell, evenemangsansvarig hos LHC, till HockeyNews.se.

Får vi se ett nytt publikrekord i morgon då?

– Det är det vi siktar mot. Det är väldigt viktigt att folk verkligen kommer också. Nu gjorde ju Luleå en fantastisk insats förra året och faktiskt fick samtliga att komma. Jag tror att det var fullsatt där. 
Om det är så att alla kommer i morgon, då är det nytt rekord i SDHL som bara tre klubbar kan slå egentligen.

Antalet uthämtade biljetter är på samma nivå som Linköping hade innan det förra publikrekordet.

Nu hoppas de att fler av de biljetter som hämtats ut kommer att lösas in i entrén under söndagen.

– 
Då började vi nästan innan sommaren och egentligen strö biljetter runtomkring oss. I år har vi haft lite högre krav på de som plockar ut. De organisationer och föreningar vi bjuder på matchen, alltså gruppbokningar, vi har haft en högre kravställning på att de faktiskt kommer, säger Nibell.

Luleå är innehavare av det nuvarande publikrekordet i SDHL. Foto: Bildbyrån

Hittills under den här säsongen, där laget inte riktigt gått som förväntat ute på isen, har LHC i snitt lockat 91 personer till de sju hemmamatcher de haft under hösten.

Nu hoppas och tror klubben att det efter söndagens match blir ett uppsving i de kommande matcherna.

– 
Jo, det tror jag absolut. Jag tror att, med erfarenhet från för två år sen, så är ju många av de som kommer imorgon “nya” hockeybesökare. Förutom de som plockar ut biljetter på nätet, så det vi jobbar emot i grupper är ju i yngre åldrar och de har kanske inte varit på hockeyn än. Förhoppningsvis får de upp intresset att i alla fall komma på en eller ett par matcher resterande del av säsongen, säger Nibell.

Om publikrekordet slås under söndagen skulle det innebära en injektion av positiv energi i inte bara laget utan hela föreningen efter en höst där laget inte gått bättre än att de spelat in 14 poäng på 16 matcher, vilket gör att de är långt ifrån toppen och har tio poäng upp till närmsta konkurrent, och har en målskillnad på minus 26.

– 
För tjejerna i laget och alla som jobbar runt laget så betyder det ju en otrolig glädje. Och kanske är lättnad lite fel ord att säga, men det är ju en euforisk känsla. För klubben LHC är det ju ett bevis på att att vi, får man säga det, att vi är en maktfaktor i SDHL. Året har ju startat lite knackigt, det gjorde det förra året också men då slutade vi i final. Även fast folk kanske tycker att de inte levererar allt på planen så ska vi ändå bevisa att det finns ett intresse runt det, säger Nibell.

En som däremot inte kommer till spel i "rekordmatchen" är rutinerade Pernilla Winberg. Lagets assisterande kapten, som är inne på sin sjätte säsong i klubben, dras fortfarande med skadebekymmer och beräknas bli borta ett tag till.

– H
on kommer inte att spela i morgon. Det senaste som jag har hört är att hon ska vara tillbaka antingen strax innan jul eller så blir det efter jul. Så räkna med i alla fall en månad till, säger Nibell.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!