HA-svepet: Löökes hattrick-show sänkte krislaget

(11099) Jens Lööke

Publicerad: 22 november 2019

Sex matcher i Hockeyallsvenskan på agendan den här fredagskvällen. Vi bjöds på en hel del dramatik och avgöranden efter förlängning/straffar. HockeyNews reporter Daniel Grozdanovski går igenom matcherna och tar upp de hetaste puckarna.

Presenteras i samarbete med Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL

Succéförvärvet sänkte nykomlingen

Före nedsläpp blev det officiellt att Mikael Gath kommer att fortsätta sin tränarresa i Kristianstads IK i minst två säsonger till.

På isen mot Vita Hästen fick skåningarna en fin start då Johan Lundgren gjorde 1–0 efter ett läckert klapp klapp-spel.

I den andra perioden vände Hästen på steken där Jesper Samuelsson gjorde ett psykologiskt viktigt ledningsmål i slutet av perioden.

Kristianstads lagkapten Fredrik Hansson kvitterade i inledningen av tredje akten, men det var Hästens stjärnspelare, nyförvärvet Istvan Bartalis,  som fick det sista ordet i matchen med ett sent powerplaymål. Nu har Bartalis gjort poäng i tio raka (!) matcher. Imponerande.

Efter ungrarens segermål blev det rejält grinigt där Johan Lundgren och Arvid Aronsson kramades lite och åkte på matchstraff.

Två raka förluster på hemmais för Kristianstad.

Modo växlade upp igen

Efter smällen senast mot Vita Hästen där segersviten sprack var Modo tillbaka som vinnare. Även om AIK chockstartade så var Modo ett par nummer för stort för bottenlaget. Visst, AIK stack upp ett par gånger, men den här kvällen räckte man inte till.

Efter att ha gått fram till 5–2 efter två perioder kunde sen Modo bevaka och spela av den tredje perioden.

I Modo imponerade Adam Tambellini – tre poäng (2+1) på kontot mot AIK – och har nu gjort 16 poäng på nio matcher. Tambellini är en spelare som kan bli guld värd för Modo framåt vårkanten.

SSK krigade till sig poäng

Södertälje väntar fortfarande på att profilen Justin Pogge ska få göra debut i målet, men ännu har inte Migrationsverket gett grönt ljus.

Södertälje höll ihop spelet bättre mot Björklöven än vad man gjorde senast borta mot BIK Karlskoga då laget föll ihop som ett korthus i den tredje perioden. Det såg ut bli noll poäng även mot Björklöven efter att Justin Crandall och Alexander Wiklund hittat luckor högt på SSK-keepern Alexander Sahlin.

Men i den tredje perioden lyckades SSK kriga in en kvittering och det var stor dramatik när Ludwig Blomstrands 3–3 kom med endast åtta sekunder kvar av ordinarie tid. Efter videobedömning kunde domarna sedan konstatera att det var mål.

Efter en mållös förlängning avgjorde Björklövens Pontus Andreasson i straffläggningen.

Allt går emot Mora – hattrick av Lööke

Efter en vändning i den tredje perioden borta mot topplaget Timrå var krislaget Mora på väg mot en blytung trepoängare. Både nyförvärvet Brant Harris och backen Philip Nyberg hade gjort sina första mål för säsongen och långt in i den tredje perioden såg Mora ut som en vinnare.

Men efter att ha plockat ut målvakten kunde Jonathan Dahlén hitta 3–3-kvitteringen med knappt en minut kvar.

I förlängningen klev Jens Lööke fram och blev hattrick-skytt. Segerpucken var en projektil av rang. Även tidigare nämnde Dahlén (1+2) hade en fin match.

Sent avgörande när Tingsryd tog andra raka hemmasegern

Ny hemmaseger för Tingsryd, men det satt hårt inne mot Almtuna. För när Oscar Pentler kvitterade i powerplay i slutet av den tredje perioden trodde nog de flesta på förlängning.

Men Felix Olsson från Överkalix ville annat och kunde sätta segerpucken med knappt tre minuter kvar av matchen.

Läckert mål av Wernblom när Västervik föll efter straffar

Tre gånger om kvitterade kvitterade Västervik, men när matchen skulle avgöras så var det återigen hemmalaget Karlskrona som var hetast och kunde gå segrande ur straffstriden.

Matchens delikatess var annars utlånade Modospelaren Lukas Wernbloms uppvisning när han kvitterade till 1–1 i mitten av den första perioden.