AnnonsOfficiellt: Dick Axelsson klar för DIF – då ansluter han till laget


11 november

Den sista tiden har det bara varit en tidsfråga när det skulle bli officiellt. Men nu är det klart –  Dick Axelsson återvänder till Djurgården. Detta meddelade klubben via sin hemsida på måndagseftermiddagen.


Annons

SHL presenteras av ATG Sport 

SHL blir en profil starkare framöver. Som HockeyNews.se kunde berätta i fredags så är Dick Axelsson klar för spel Djurgården.

På måndagseftermiddagen gick Djurgården själva ut med att man har skrivit på ett kontrakt som börjar gälla den 20 november och som sträcker sig över resterande del av denna säsong.

– Vi väljer att plocka in Dick eftersom vi vill addera det spelet och ledarskapet han stod för under andra halvan av fjolårssäsongen. När Dick är tillräckligt grundtränad, känner inspiration, engagemang och glädje är han i mina ögon en av SHL:s fem bästa forwards, säger DIF:s strategiske sportchef, Joakim Eriksson, till klubbens hemsida och fortsätter:

– Men jag är medveten om att han just nu inte är grundtränad och förväntar mig inte att han nu direkt spelar på den nivån, eftersom han inte har tillhört någon SHL-klubb i träning. Vi har förståelse för att det tar tid. Men vi anser att resan är fullt möjlig, särskilt med fjolåret i åtanke, då han spelade sin bästa hockey på andra sidan årsskiftet.

Dick Axelsson avslutade fjolårssäsongen starkt och gjorde 14 poäng på 19 matcher i SM-slutspelet och var starkt bidragande till att klubben gick till SM-final.

Så här säger Dick Axelsson själv om att återvända till Djurgården:

– För att jag älskar hockey och att jag förlorade den sista matchen förra säsongen. Dessutom möjligheten att komma tillbaka i Djurgården. Det är många faktorer på rätt ställe.


Annons

Annons