AnnonsHedman vann inför familj och vänner: ”Ett av de mest speciella ögonblicken”


8 november

STOCKHOLM. Victor Hedman var tillbaka efter skada i den första svenskfajten i Globen och fick vinna inför familj och vänner.
Efteråt tackade han sina lagkamrater för vinsten.
– Jag sa till grabbarna efter matchen att jag var stolt att vi gav allt i dag, säger han. 


Annons

Victor Hedmans Tampa drog det längsta strået och vann med 3–2 i den första fajten av två mot Buffalo i Globen under fredagskvällen. 

Efteråt var det en glad och lättad Victor Hedman. 

– Vi spelade på sättet som vi ville spela och gjorde mål på våra chanser. Jag är lite missnöjd med att vi inte stängde matchen i powerplay, men överlag var det en bra insats från vårt lag, säger Hedman som tyckte att det var slutspelskänsla över matchen:

– Man skulle ljuga om man sa att det här var en helt vanlig grundseriematch. Framförallt betyder det här mycket för oss svenskar. Jag sa till grabbarna efter matchen att jag var stolt att vi gav allt i dag. Det var en av våra mest kompletta matcher för säsongen. Det betyder oerhört mycket för mig att vi kom ut och gjorde det på min hemmaplan. Vi ska göra samma sak imorgon. 

Backen tar framförallt med sig ett ögonblick från matchen – det som skedde före nedsläpp – när den svenska nationalsången spelades. 

– Det var ett av de mest speciella ögonblicken i min hockeykarriär. Att få sjunga den svenska nationalsången inför en NHL-match var super speciellt. Jag fokuserade verkligen på flaggan och försökte hålla känslorna inom mig. Första bytena var jag lite off på grund av det, säger Hedman som hade omkring 50 personer i sin närhet på plats i Globen:

– Nu direkt innan jag kom hit (till presskonferensen) fick jag träffa alla som var här. Det var oerhört kul att få se alla, mina brorsbarn, två killar och en tjej. Det var speciellt att se hur glada de var, säger han. 

Hedman var länge osäker till spel inför matchen, men såg ohämmad ut av sin skada och noterades också för en assist efter det skott som föranledde 2–0 målet. 

– Det känns oerhört kul att vara tillbaka. Det kändes lite konstigt i början, men sen tycker jag att jag kom in i det och jag kände mig fräsch i benen, säger han. 

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 3–2 (2-0, 0-1, 1-1)
1–0 (3:19) Nikita Kutjerov (Brayden Point, Kevin Shattenkirk)
2–0 (16:14) Alex Killorn (Victor Hedman, Steven Stamkos)
2–1 (35:43) Sam Reinhart (Rasmus Ristolainen, Jake McCabe)
3–1 (47:45) Yanni Gourde (Pat Maroon, Cedric Paquette)
3–2 (51:30) Sam Reinhart (Henri Jokiharju, Victor Olofsson)
Skott: 31–21 (13-9, 13-5, 8-8)
Utvisningar: TBL 3X2 BUF 5X2
Publik: 13 230


Annons

Annons

Annons