HockeyNews
PLUS

Wikstrand inför fortsättningen: ”Gäller att vi steppar upp”

(10833) Wikstrand
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 9 november 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Mikael Wikstrand var den enda svenska spelaren som kunde hitta nätmaskorna i torsdagens förlust mot Tjeckien. För HockeyNews.se berättar han nu om den lyckosamma varianten fram till målet och att nu ställas mot Ryssland och Finland till helgen. 

– Vi blev lite stillastående och ville kanske lite för mycket, säger Wikstrand till HockeyNews.se


Tre Kronor föll tungt under torsdagskvällen under öppningsmatchen av Karjala Tournament där gästande Tjeckien kunde skriva segersifforna till 1-3 i Tegera Arena. Den enda av de svenska spelarna som kunde hitta nätmaskorna under torsdagsaftonen var backen Mikael Wikstrand.

– Vi har ju några offensiva rörelser och jag hoppar in mellan deras forward där och får ett bra pass av Rödin, det var skönt.

Det såg ut som lite av en intränad variant?

– Ja, som sagt har vi lite offensiva rörelser och vi vill gärna ha aktiva backar. Så jag försöker att hoppa in i lite luckor och få några bra passningar och sedan göra lite mål.

Och för Wikstrand som tidigare har fostrats i Mora kan det nog ha varit lite speciellt att näta i ärkerivalen, Leksands hemmaarena.

– Det är alltid kul att göra mål, sedan spelade det inte så stor roll om man gör det här eller inte. Det var kul att spela.

 Mikael Wikstrand kunde hitta nätmaskorna till 1-1 i matchen efter ett fint förarbete från Anton Rödin. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Men glädjen skulle bli kortvarig för svensk del där gästerna skulle återta ledningen i numerärt överläge drygt fyra minuter senare. Och övertaget kunde ha varit större för Tjeckernas del som också vann skotten i den andra perioden med hela 17-6.

Sverige kom sedan tillbaka i den tredje i hopp om att få till en forcering. Närmast att kunna hitta in med en kvittering var forwarden Max Friberg som i mitten av den tredje perioden serverades till ett närmast öppet mål. Avslutet blev dock inte alls som han hade tänkt sig, och istället kunde gästerna sätta spiken i kistan efter att Marek Repik skickat pucken i öppet mål.

– De är ju bättre i både första och andra. Den tredje perioden är vår bästa och det klart att någonstans så får vi bygga på det. Vi blev lite stillastående och ville kanske lite för mycket i både första och andra. Det är ett bra lag som vi möter så vi måste röra på fötterna lite bättre.

Härnäst under helgen väntar matcher mot Ryssland (lördag) och sedan Finland (söndag) för Tre Kronor när Karjala Tournament fortsätter i Helsingfors.

– Det är alltid kul, ryssarna har ju alltid ett bra lag och även finnarna. Det kommer att vara mycket folk i framför allt i matchen mot Finland. Det gäller att vi steppar upp och tar med oss det som vi gjorde bra i den här matchen. 

LÄS MER: Tre Kronor gör om i laget – de petas mot Ryssland

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!