AnnonsTre Kronor gör om i laget – de petas mot Ryssland


8 november

Efter torsdagsaftonens premiärförlust i Karjala Tournament kommer Tre Kronor att genomföra en rad förändringar i laguppställningen till morgondagens match mot Ryssland.

– Som det ser ut nu så blir det så, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till HockeyNews.seAnnons

Under fredagsförmiddagen genomförde Tre Kronor ett lättare träningspass i Tegera Arena efter gårdagens förlust mot Tjeckien (1-3) i premiären av Karjala Tournament. 

– Det är väl som det alltid är när man vaknar upp efter en förlust. Man har sorterat tankarna och från det nu så försöker man att göra en träning med det vi kände behövde förbättras och träna ännu mera på. Sedan är det alltid skönt att få komma igång igen och sikta på nästa match, säger Garpenlöv till HockeyNews.se.

Sverige hade det spelmässigt svårt under större delarna av matchen där Tjeckien satte in en hård press som ofta överbelastade det svenska laget. Speciellt under den andra perioden där laget vann skotten med hela 17-6. 

Vilka detaljer vill du att ni slipar på just taktiskt?

– Det är i grundspelet, vi kände i presspelet att trean inte kom riktigt in i mitten och hittade inte tajmingen i det. Vi kände i anfallsspelet att vi måste styrka pucken och äga situationerna bättre. Och därigenom få kortare anfall emot oss och längre tid i anfallszonen. De tre sakerna slipar vi på. 

Efter fredagens träning väntade en bussresa till Borlänge där ett chartrat flygplan står redo att ta laget över Östersjön och Helsingfors under fredagseftermiddagen. Under lördagen ställs Tre Kronor mot Ryssland, som även de förlorade sin öppningsmatch i turneringen.

Till den matchen kommer lagledningen att göra vissa rockader i laguppställningen. Planen är att forwarden Johan Sundström kommer att vilas tillsammans med backparet med Olle Alsing och Tom Nilsson. 

– Som det ser ut nu så blir det så, säger Garpenlöv till HockeyNews.se

De kommer istället att ersättas av forwarden Emil Sylvegård, samt backarna Niklas Hansson och Klas Dahlbeck som alla vilades under gårdagens match.  Det betyder också att Hansson ser ut att få göra debut i Tre Kronor-tröjan.

– Dahlbeck och Hansson kommer att spela tillsammans och Sylvegård kommer att gå in tillsammans med Händemark.

Detta gör troligen att Oskar Lindberg flyttas in som center i tredjekedjan och Mathias Bromé tar plats mellan honom och Carl Klingberg.

Niklas Hansson går nu mot sin debut i Tre Kronor-tröjan. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Och trots att målvakten Adam Reiderborn storspelade under gårdagen så kommer han att vilas till förmån för Magnus Hellberg under morgondagen.

Vem kommer att vakta kassen under morgondagen?

– Hellberg kommer att stå imorgon.

Till vardags spelar Hellberg i topplaget SKA St. Petersburg i KHL där han hittills har spelat åtta matcher under säsongen med en sammanlagd räddningsprocent på 91,2 procent.

Klart är också att Christoffer Rifalk inte kommer att följa med i truppen till Helsingfors, något som också var bestämt på förhand innan turneringen. Rifalk kommer därmed att återvända till vardagen i Rögle.  

Vad är ditt intryck av Rifalk efter denna samling?

– Han är jättebra på träningarna och tävlar i alla moment. Han visar att han håller på den här nivån.


Annons

Annons

Annons