HockeyNews
PLUS

Klart: Då gör backklippan comeback i DIF

(7245) Jason Garrison-redigerad
Johanna Lundberg/Bildbyrån

Publicerad: 7 november 2019

FacebookXWhatsApp

Under torsdagsförmiddagen landar Jason Garrison i Stockholm.

Djurgården blir 99 kilo starkare och nu är det bestämt när han gör comeback.

SHL presenteras av ATG Sport 


Förra säsongen värvade Djurgården NHL-backen Jason Garrison, 34, bara veckorna efter det att han hade gjort sin sista match med Edmonton Oilers.


Garrison anslöt då till Djurgården i januari och gjorde 10 poäng (4 mål, 6 assist) på 20 SHL-matcher och ytterligare sex assist i slutspelet som gick hela vägen till SM-final.


Djurgården letar efter en forward att fylla på med i spelartruppen och Dick Axelsson är högaktuell för en återkomst.


LÄS MERSportchefens besked om pågående forwardsjakten i Djurgården


Men något annat är inte på gång, enligt sportchefen Joakim Eriksson.


– Nej, det tycker jag inte. Vi har bra målvakter. Vi har, när vi inte är avstängda, och är friska, och nu när (Jason) Garrison kommer tillbaka till oss, har vi en bra backbesättning. En av ligans bästa i mina ögon. Det handlar mer om att vara friska, hela och göra det vi har kommit överens om, säger Eriksson och fortsätter:


Jason Garrison gör comeback i Djurgården i CHL-åttondelen mot Skellefteå den 12 november. Foto: Bildbyrån.


– När Garrison är här är backsidan komplett så tillvida att vi har åtta bra backar. Vi har bra centrar, givetvis lite störda av att (Jacob) Josefson är borta under hela första halvan av säsongen, det är en av våra ledande centrar, men vi har ändå tillräckligt bra centertyper för att bära vårt spel i övrigt, vilket också statistiken visar. Vi är ett av de Corsi-starkaste lagen. Så sett till spel betraktat så är inte det problemet.


Djurgården har ingen lagträning från torsdag till lördag den här veckan.


– Beroende på hur han känner sig efter en lång flygresa blir det egen aktivitet torsdag, fredag, lördag så har vi lagträning på söndag, säger Joakim Eriksson.


Djurgården har sin nästa match mot Skellefteå på tisdag i nästa vecka, den 12 november, vilket är den första av två åttondelsfinalmatcher i Champions Hockey League.


Det är då som comebacken i Djurgårdströjan är tänkt för Jason Garrison.


– Ja, vi utgår ifrån att han spelar i CHL. Vi har (Marcus) Högströms avstängning i den matchen, så det finns utrymme att spela på sju backar. Det är utgångsplanen och han har redan ett arbetstillstånd så jag ser inga problem att han ska vara reggad och klar heller, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


Garrison gör sin första match för Djurgården på Hovet i SHL mot Luleå torsdagen den 14 november.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)