HockeyNews
PLUS

Sportchefens besked om pågående forwardsjakten i Djurgården

(10779) Patrick Cehlin/Dick Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 6 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården är på jakt efter forwardsförstärkning. Diskussioner pågår med Dick Axelsson.

Och här kommenterar sportchefen Joakim Eriksson möjligheten till en comeback för Patrick Cehlin i klubben.

SHL presenteras av ATG Sport 


Djurgården jobbar målmedvetet för att hitta ett nyförvärv på forwardssidan.


– I lagbygget från början så har också planerna varit att Emil Bemström ska återkomma och det är ändå SHL:s bästa målskytt från ifjol som vi saknar spetskvalitetsmässigt. Där kommer vi att behöva addera någonting längs resans gång. Det kommer vi att göra, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.


HockeyNews.se har kunnat berätta om att klubbens bud till Dick Axelsson har höjts till samma nivå som han hade under förra säsongen. Och nu väntar sportchefen Joakim Eriksson på ett slutgiltigt svar.


Ska Dick Axelsson hoppa in i Djurgårdsbussen igen? Samtal pågår med sportchefen Joakim Eriksson. Foto: Bildbyrån.


– Jag får svar hela tiden, hehe. Vi har en kontinuerlig dialog och det ska tajma. Vi har ett intresse av honom och han är intresserad av oss. Det ska tajma med hans liv, hans fysiska situation och psykologiska situation med frun och med en karriär i SVT. De har ett barn som kom till för ett år sedan så det finns olika aspekter som ska tajma för att han ska börja spela ishockey för Djurgården, säger Eriksson.


LÄS MERDjurgårdens ultimatum till Dick Axelsson – nytt bud gäller


Den tidigare Djurgårdsforwarden Patrick Cehlin, som har haft en tuff tid i SHL på grund av hjärnskakningar, spelade ingen SHL-match för Luleå förra säsongen och är nu kontraktslös.


Han har hållit igång på is i Stockholmsområdet och tränar för en eventuell comeback. Men det ser inte ut att bli något spel i Djurgården för den skicklige högerskytten.


28-årige Cehlin var med och spelade SM-final med Djurgården 2010 och lämnade klubben 2012 då han skrev NHL-kontrakt med Nashville.


– Vi har ingen dialog med Patrick från management-sidan. Sedan har Patrick väldigt många kompisar i Djurgården och träffar och pratar med dem med regelbundenhet. Det är klart, en hel del av hur han mår och känner spiller vidare till oss coacher och sportchefer, men det finns ingen konkret diskussion från min sida med Patrick eller hans agenter.


Så han är inte aktuell för Djurgården?


– Nej, inte i nuläget. Även om Patrick har successiv upptrappning i sin träning så har jag ingen insikt i hur nära han är en fullskalig comeback. Jag har all respekt för de rehabsituationer som hjärnskakningar innebär efter vad (Daniel) Fernholm gick igenom och vad Andreas Engqvist har gått igenom. Då måste man vara ganska tålmodig över lång sikt, och man kanske också ska fråga sig, om man har haft många hjärnskakningar, om det är värt risken, säger Joakim Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)