HockeyNews
PLUS

Faktorerna som talar för stortalangens återkomst till HV71

(10763) David Gustafsson/Winnipeg
Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2019

FacebookXWhatsApp

HV71 håller fortfarande dörren öppen för centern David Gustafsson som har börjat säsongen i NHL-klubben Winnipeg.

Den 19-årige stortalangen får ytterst begränsat med speltid och inom några dagar kommer ett avgörande beslut om hans fortsättning på säsongen.

SHL presenteras av ATG Sport 


HV71 hoppas alltjämt kunna förstärka laget med centern David Gustafsson, vilket Jönköpings-Posten kunde berätta om under tisdagen .


Gustafsson har som mest spelat lite mer än åtta minuter och det var i mötet med Vegas för ett par dagar sedan. I genomsnitt spelar den starke centern omkring sex minuter per match.


Han kan spela en match till med Winnipeg Jets innan NHL-klubben måste besluta om han ska fortsätta i NHL eller bli utlånad till HV71. Gustafsson har ännu inte gjort någon poäng i NHL och har minus ett i plus/minusstatistiken.


LÄS MERMålsnålt HV71 behöver centern David Gustafsson: "Kraftfull spelare"


– Vi får inte så jättemycket information. Jag tror att David har spelat åtta matcher och vi utgår ifrån att han kommer att vara kvar där borta ett tag till. Vi går inga andra indikationer i varje fall. Vi får inga indikationer alls just nu från Winnipeg… I och med att han spelar utgår jag ifrån att han kommer att fortsätta spela där borta. Det är den känsla jag har nu i alla fall, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se.


HV71 eller en fortsättning i NHL med Winnipeg? Snart kanske David Gustafsson får besked om sin framtid. Foto: Bildbyrån.


Det som talar för HV är att Jets matchar David Gustafsson så sparsamt samtidigt som kontraktssituationen är en faktor. Om Gustafsson spelar mer än nio matcher kommer hans kontrakt att börja räknas mot lönetaket och då är första året på hans treåriga rookiekontrakt förbrukat eftersom han är yngre än 20 år.


– Vi vet inte med Winnipeg framöver, men det är väl klart, om David börjar räknas mot deras lönetak är det väl längre till att skicka ner honom, säger Johan Hult.


HV71 överväger i dagsläget inte att värva någon ny center eftersom man värvade Christian Sandberg då det blev klart att David Gustafsson skulle börja säsongen i NHL.


– Nej, vi har 14 forwards just nu i truppen så vi ser inte att det är någonting vi kommer att behöva göra, säger Johan Hult.


Om David Gustafsson skulle komma tillbaka till HV i november hinner han spela i SHL innan det blir aktuellt med spel i Juniorkronorna i JVM i december och början av januari.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)