HockeyNews
PLUS

”Det är en stolthet att få dra på sig den här tröjan”

(10762) Alsing
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. För två säsonger sedan var Olle Alsing ratad i Hockeyallsvenskan. Nu har den 23-åriga Uppsalasonen tagit steget till att bli en landslagsback. För HockeyNews.se berättar nu Alsing om sin starka utveckling, känslorna att få iklä sig den blågula dressen och att tränas av Johan Garpenlöv.

– Man får ju sjukt mycket erfarenhet, säger Alsing till HockeyNews.se

I Johan Garpenlövs första trupp som förbundskapten för Tre Kronor återfinns fyra debutanter. En utav dem är Djurgårdens 23-årige succéback Olle Alsing. Backen som under de två senaste säsongerna har gått från att vara ratad i Hockeyallsvenskan till att nu vara en landslagsback.

Hur känns det att få iklä sig den blågula dressen?

– Det är en stolthet att få dra på sig den här tröjan, säger Alsing till HockeyNews.se

Har du några klassiska landslagsminnen som du sett?

– Det är väl massor så det är väl svårt att nämna någonting. Men där i OS 2006 med Nicklas Lidströms skott i krysset i finalen går inte att glömma.

Redan under förra säsongen svarade Alsing för ett imponerande genombrott i SHL. Under sin debutsäsong svarade han med att ha bäst plus- minus statistik av samtliga spelare i ligan och offensivt blev det totalt 15 poäng på 49 matcher under grundserien.

Utvecklingen ledde också till ett NHL-kontrakt med Ottawa Senators. Och succén har fortsatt under säsongsupptakten för 23-åringen som hittills svarat för 13 poäng under de 17 inledande omgångarna.  


– Jag har väl blivit en mer komplett spelare än vad jag var för två år sedan med ett bättre spel i egen zon och min offensiv har också blivit bättre. Det är väl de flesta delarna med att jag har blivit bättre lite här och där såklart. Sedan med självförtroendet och att jag vågar ta för mig därute.

Alsing har tidigare representerat Små- och Juniorkronorna men ser nu också ut att kunna lägga till landskamper med Tre Kronor på sitt CV.

– Det är jätteskickliga spelare därute, det ser man med ett bra lir och folk vågar att spela ut. Det kommer att bli en utmaning men det är kul, säger han.

Hur är det att bli coachad av Garpenlöv?

– Man får ju sjukt mycket erfarenhet, de har ju varit med väldigt länge och är också väldigt duktiga. Man får mycket bra tips och tricks därute med spelsystem och sådär så det är bara bra.

– Han tillhör ju de här offensivt skickliga spelarna som har gjort det jättebra i SHL såhär långt. Det ska bli jättespännande att se honom på nästa nivå med internationell is, säger Garpenlöv till HockeyNews.se

Tre Kronor hade under måndagen en öppen träning där barn och ungdomar fick träffa spelarna. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

När HockeyNews.se träffar den talangfulla backen har han precis avklarat det andra träningspasset i Leksand där Tre Kronor förbereder sig inför den första matchen I Karjala Tournament mot Tjeckien på torsdag. På träningarna har han bildat backpar med Tom Nilsson som han även spelar med till vardags i Djurgården.

– Vi har spelat första träningarna här och stått med på pappret, men sedan när det blir match så vet vi inte. Jag älskar att spela med Tom. Han är extremt bra defensivt, vi kompletterar och känner varandra bra så jag spelar gärna med honom, säger Alsing.

Och just är det lite speciellt för Alsing att spela och träna i Tegera Arena. För två säsonger sedan var han ratad i just Leksand när de spelade kvalhockey mot Mora. 

Men trots att Olle är debutant i laget så är det han som får agera reseledare efter två år i Dalarna.

– Jag hittar här nu efter att ha varit här i två år så jag känner igen lite folk runt omkring och kan byn.

Så det är du som är reseledare här i laget?

– Det är jag som fixar, säger Alsing med ett leende.  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)