HockeyNews
PLUS

Topptrion får lämna sina KHL-klubbar: "En bra forward"

(10761) Sulak/Prince/Shore
Bildbyrån

Publicerad: 5 november 2019

FacebookXWhatsApp

Det börjar röra på sig i KHL under landslagsuppehållet.

På tisdagen fick tre NHL- eller VM-meriterade spelare veta av sina klubbar att de inte är önskvärda längre.

Det är KHL-klubben Severstal Tjerepovets som har kommit överens med den NHL- och flerfaldigt VM-meriterade tjeckiske backen Libor Sulak att bryta kontraktet efter knappt en tredjedel av säsongen.


25-årige Sulak, som spelade i VM både 2017 och 2018, och som gjort sex NHL-matcher med Detroit, är fri att söka sig till en ny klubb.


Även Dinamo Minsk dumpar spelare, meddelar KHL på sin hemsida   Den vitryska KHL-klubbens poängkung Drew Shore får gå. Den 28-årige amerikanen har spelat NHL-hockey med både Florida och Calgary och var med i USA:s VM-lag i just Vitryssland 2014.



Den storväxte högerskytten har gjort 17 poäng (3 mål, 14 assist) på 24 matcher för Dinamo Minsk.


– Vi är tacksamma för Shore och det arbete han har gjort. Det här är en bra forward och jag kan bara önska att han lyckas fortsätta sin karriär på en hög nivå, säger Dinamo Minsks vd Dmitrij Baskov till klubbens hemsida.


Sedan flytten från Nordamerika 2016 har Drew Shore gjort en hel del poäng för Kloten och Zürich i Schweiz och förra säsongen spelade han även för kinesiska Kunlun i KHL.


– För positionen som förstecenter, där Drew var tänkt, behöver vi emellertid en hockeyspelare med något olika egenskaper. Att vi nu gör oss av med Shore gör att vi får loss ett tillräckligt stort belopp för att lösa det här problemet.


Dinamo Minsk har även tänkt göra sig av med forwarden Shane Prince genom att placera honom på KHL:s waiverlista i hopp om att någon annan klubb tar över hans kontrakt. Annars blir han utköpt.


Prince är den tredje bästa poänggöraren i Dinamo Minsk efter Shore och Teemu Pulkkinen och har gjort 13 poäng (5 mål, 8 assist) på 19 matcher.


Den snart 27-årige amerikanen har spelat för Ottawa och New York Islanders i NHL och för Sibir Novosibirsk och Minsk i KHL. Dinamo Minsk hade förväntat sig mer av Shane Prince än vad man har fått ut, lyder förklaringen till skilsmässan.


I KHL sparkar man inte enbart spelare. Det värvas också.


På tisdagen blev det officiellt att den finländske VM-guldbacken Atte Ohtamaa har skrivit kontrakt för resten av säsongen med Barys Nur-Sultan och han lämnar därmed schweiziska Lugano.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)