AnnonsViktige backen väljer att kliva av: ”Jättetufft beslut”


5 november

Det är färdigspelat i Hockeyettan för den rutinerade backen Sam Perstedt. Halvvägs in i grundserien väljer han att kliva av från Lindlöven.
– Det har varit ett jättetufft beslut, ett av de tuffaste besluten jag tagit, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

25-åringen som kommit till spel i nio matcher för Lindlöven den här hösten har varit skadeförföljd de senaste åren, men det är inte i första hand det som gör att han väljer att kliva åt sidan.

– Jag har dragits med två diskbråck under tre säsonger och har en axel som är ganska paj, men det handlar mer om att jag inte riktigt har motivationen, berättar han.

– Jag kände inför säsongen att innan har jag alltid haft som tändvätska att ta mig uppåt i karriären, inför i år kände jag mer att jag nöjer mig här, att jag inte ville vidare med hockeyn på samma sätt. Jag tycker inte jag har haft den där sista procenten riktigt. Jag har funderat på det här ett tag.


”De satt som fågelholkar”
Perstedt missade helgens match mot Kumla (seger 6-5) och landade efter funderingar i beslutet att det är dags att kliva av.

– I början när jag fick de här tankarna tänkte jag att jag måste försöka säsongen ut, men känslor är inget som man kan styra över. Jag tog ledigt på helgen och funderade och berättade för alla igår.

Hur tog laget emot det?
– De satt väl som fågelholkar och jag kände mig lika chockad själv när jag hörde orden komma ut, det var mycket känslor. Men de tog det bra.

Skadeproblematiken var inte avgörande för beslutet, de senaste säsongerna har Perstedt ändå kunnat spela merparten av matcherna, även om det såklart påverkar.

– Nu har jag kunnat spela, men jag vet ju att vilken träning som helst kan det smälla till i ryggen och då måste jag vila i två veckor. Det är ständig rehab, men det är inte något som stör mig i vardagen.


Kanske spelar vidare
Att backen väljer att kliva av Lindlöven och Hockeyettan betyder dock inte per definition att han är färdig med hockeyn.

– Hockey har jag inte tröttnat på, det är fortfarande roligt, funderar han.

– Det kanske blir så att jag till att börja med tränar med någon klubb, är med och tjatar i omklädningsrummet, tar en kaffe och har lite kul. Jag skulle inte bli förvånad om jag börjar spela i något lag på lägre nivå.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons