AnnonsLuleåchefen går igenom skadeläget: "Stora bekymmer"


4 november

Luleå ligger femma i SHL under landslagsuppehållet och har haft en tuff höst.

– Vi är jättenöjda ändå. Vi har haft stora skadebekymmer egentligen hela starten här. Vi är nöjda med spelet och det känns positivt efter första delen, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Annons

SHL presenteras av ATG Sport 


30 poäng efter 16 omgångar gör att Luleå är femma i SHL och på direktplats till SM-kvartsfinal.


Luleå är ett av de topptippade lagen och möjligen hade norrbottningarna haft ännu fler poäng om laget inte råkat ut för så pass många och tunga skador som har varit fallet.


Handskadade landslagsforwarden Emil Larsson väntar fortfarande på att få göra sin första match den här SHL-säsongen.


– Emil har några veckor kvar. Allt går bra. Han ska ner och göra någon typ av slutbesiktning på handen så att han kan börja träna lite mer. Det är cirka en månad kvar. I månadsskiftet (november-december), säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Och med ”ner” menar Engman närmare bestämt:


– Han ska till Göteborg där de har opererat honom och jag tror att det är samma (läkare) som har opererat honom som ska kolla. Man vill säkra så att man tar allt i rätt ordning, att allt är helt innan man kan börja träna mer.


Läget är bättre än befarat för Luleåforwarden Jonas Berglund. Men skadelistan i laget är lång. Foto: Bildbyrån.


Luleå fick stryk mot Växjö i lördags och då tvingades forwarden Jonas Berglund utgå på grund av skada.


– Med Berglund lät det positivt. Vi hoppas att han är tillbaka direkt efter uppehållet och kan spela direkt, säger Engman.


Jonas Berglund som har skolats om från center till ytterforward har gjort fyra mål på 16 matcher, vilket är ett mål mer än vad han gjorde på de 52 matcherna förra säsongen.


Snart 29-årige Berglund har ett utgående kontrakt, men om det är på väg att förlängas vill inte Luleås assisterande general manager Ulf Engman kommentera.


– Vi ser över läget hela tiden på dem som inte har kontrakt, men det kan vi inte ta i media hur det ligger till med förlängningar. Han har varit riktigt duktig och har gjort det väldigt bra här i början, så det var synd att han skulle åka på en smäll. Nu verkar det vara okej i alla fall, säger Engman om Jonas Berglund.


LÄS MERLuleåforwarden redo för nästa steg på vägen tillbaka efter skadan


Forwarden Petter Emanuelsson har gjort sex mål och är med det bäst i laget. Nu har han missat de senaste två SHL-matcherna.


– Petter har vi gått ut med att han har hjärnskakning. Det går åt rätt håll, men man vet aldrig med hjärnskakningar riktigt. Han kan vara tillbaka direkt efter uppehållet, men det kan bli bakslag och så tar det längre tid. Det är svårt att säga.


Petter Emanuelsson har kunnat börja på den så kallade hjärntrappan.


– Ja, det har han han gjort, och mår rätt så bra. Vi är försiktigt positiva, säger Engman.


Luleå har också en trio spelare som är längre ifrån en comeback.


– (Filip) Hållander är runt nyår. Sedan har vi Calle Mattsson. Det är ungefär tre månader, men det är svårt att säga ännu. Det är i alla fall länge kvar. Och så har vi (Fredrik) Styrman där säsongen är slut på grund av knäet. Vi har haft en tung inledning på skadesidan, säger Ulf Engman.


För att avhjälpa läget har Luleå värvat erfarne forwarden Daniel Widing, som har ett korttidskontrakt fram till den 19 december.


Annons

Annons