HockeyNews
PLUS

Oklar framtid i Färjestad för backen: "Ska fundera lite till"

(10732) Johan Pennerborn/Peter Popovic
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 4 november 2019

FacebookXWhatsApp

Färjestad värvade backen Gustav Bouramman, 22, den 11 oktober.

Han har tränat med Färjestad sedan dess, men har ännu inte fått debutera i SHL, och snart går kontraktstiden ut.

– Vi ska under uppehållet här fundera lite till och se hur vi ska hantera Gustav, säger Färjestads huvudcoach Johan Pennerborn till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Det var som ersättare till den långtidsskadade backen Jens Westin, som Färjestad och general managern Peter Jakobsson för lite drygt tre veckor sedan värvade Gustav Bouramman. 22-årige Bouramman har varit i NHL-klubben Floridas organisation i början på hösten.


Men än så länge har juniorlandslagsmeriterade Gustav Bouramman fått nöja sig med att spela ett par matcher med Färjestads J20-lag och inga i SHL.


– Vi har honom här, dels för att täcka upp för Jens Westin i träning. Det var Peters (Jakobssons) och vår ambition att han ska vara med oss i träning sedan får vi se vad som händer, säger Färjestads huvudtränare Johan Pennerborn.


Jens Westin (bilden) är fotledsskadad, men hans ersättare, Gustav Bouramman, har inte fått speltid i Färjestad. Foto: Bildbyrån.


Bouramman har gjort ett mål och en assist på två matcher för Färjestads J20-lag. De senaste två säsongerna har han spelat med Iowa i AHL och Rapid City Rush i ECHL.


LÄS MERFärjestad har klart med en ersättare till skadade Jens Westin


– Vi ska under uppehållet här fundera lite till och se hur vi ska hantera Gustav. Han har kontrakt till 22 november om jag minns rätt, säger Pennerborn.


– Men det är en jättefin kille. En duktig hockeyback, som är väldigt intressant. Vi får se här efter uppehållet.


Har han svårt att ta plats?


– Ah, det kan vi inte säga än. Vi har inte spelat honom. Jag tycker det vore för tidigt att säga att han inte färgar (platsar). Han kan mycket väl färga… Men vi, vi ska suga på den karamellen under uppehållet, säger Johan Pennerborn något undvikande.


Jens Westin råkade ut för en fotledsfraktur i 12-0-segern mot Oskarshamn den 5 oktober och beräknades vara tillbaka om sex till åtta veckor från skadetillfället, det vill säga om två till fyra veckor från nu.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)