HockeyNews
PLUS

Färjestad har klart med en ersättare till skadade Jens Westin

(10267) Jens Westin-redigerad1
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 11 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Färjestad har hittat en ersättare till skadade backen Jens Westin.

Det är den 22-årige högerskytten och före detta Luleåjunioren Gustav Bouramman som har skrivit på.

SHL presenteras av ATG Sport 


Det var i slutskedet av 12-0-segern mot Oskarshamn som Färjestadsbacken Jens Westin skadade fotleden så illa att det handlar om en fraktur.


LÄS MERSmolk i glädjebägaren efter historiska segern – back skadades



Westin beräknas bli borta i en och en halv till två månader.


– Jag har ju min spelstil och i min uppgift är att förhindra att skott kommer fram, samt att jag ville att Arvid (Holm) skulle få hålla nollan. Skottet träffade illa så jag åkte och bytte. När jag åkte ut i mot nästa byte kände jag att något inte stod rätt till och när jag skulle göra en liten vändning så vek sig foten under mig och det gjorde jävligt ont helt enkelt, sa Westin till Färjestads hemsida om sitt öde .


Färjestads general manager Peter Jakobsson har letat på marknaden och hittat den tidigare juniorlandslagsbacken Gustav Bouramman, som de senaste åren spelat AHL-hockey i Minnesotas farmarlag Iowa.


– Han kommer närmast från Floridas organisation, från farmarlaget Springfield, och har varit borta i Kanada i fem år, säger Jakobsson till Färjestads hemsida.



– Han kommer att vara med under den tid som Jens Westin är ej spelbar. Vi plockar in Gustav och känner lite på honom och börjar med ett sexveckorskontrakt, säger Peter Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)