HockeyNews
PLUS

Djurgårdens sportchef skällde ut spelare och ledare

(10610) Joakim Eriksson/Robert Ohlsson
Bildbyrån

Publicerad: 30 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Underläge med 5-1 på hemmaplan efter två perioder mot Rögle.

Då fick Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson nog och gick in till spelare och ledare i omklädningsrummet och skällde ut alla utom huvudcoachen Robert Ohlsson.

– Det är klart att jag var upprörd. Jag tror att jag och 6 000 till var upprörda, åtminstone de som höll på Djurgården, säger Eriksson.

SHL presenteras av ATG Sport 


Djurgården blev utspelat av Rögle på Hovet.


Huvudtränaren Robert Ohlsson tog timeout vid underläge med 2-0 och försökte göra det han kunde för att väcka liv i sina spelare.


– Jag sa väl att vi skulle få upp jävlaranammat och åka skridskor. Liksom komma på grejerna. Tyvärr gör vi inte det. Vi släpper in två mål i fem mot fyra direkt efter det så det är klart man är… Nej, jag kan inte säga att vi tar med oss någonting från den här matchen, säger Ohlsson besviket.


Rögles ledning växte till 5-0 innan Patrik Berglund kunde trycka in 5-1 och åtminstone få hål på Djurgårdens nolla.


LÄS MERRögles ilska efter vinsten mot Djurgården: "Tydlig skallning"


Men efter två perioder och 5-1-underläge mot Rögle var det mesta nattsvart för Djurgården, som i lördags med nöd och näppe kunde vinna med 3-2 på övertid mot ett skadedrabbat Oskarshamn.


Det blev en tung förlust för Djurgården mot Rögle där Patrik Berglund gjorde det enda DIF-målet. Foto: Bildbyrån.


Ännu en blek insats fick Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson att se rött. Han lämnade sin plats uppe på Hovets läktare efter två perioder och gick ner till omklädningsrummet för att läxa upp sitt lag och sina ledare.


– Vi jobbar med en strukturerad process där vi begär ledarskap av alla. I slutändan kan det inte handla om att sportchefer eller tränare hela tiden ska tala om vilka saker som behöver ske och hända. Killarna vet hur vi ska spela och vad vi har för game plan. Någonstans måste de också komma ut till en match och slå näven i bordet när ”enough is enough”, när nog är nog. Vad har du för energi i de situationerna? Visa att det betyder någonting att spela på hemmaplan inför dina fans eller inte, säger Eriksson efter 5-1-förlusten mot Rögle.


Han vidareutvecklar:


– Jag tycker inte jag såg det från ledare på bänken annat än ”Robban” (Robert Ohlsson). Och jag såg det inte heller från spelare. Då samlade jag ihop spelare och ledare. Det är väldigt sällan jag gör det, men nu var liksom måttet rågat. Det såg ut så här mot Leksand borta och vi lyckades vinna med 4-0. Det såg så här ut emellanåt mot Oskarshamn och vi lyckades hitta sätt att vinna den matchen, vilket i sig är en styrka, men det är för många såna prestationer och ageranden sett den senaste tiden för att jag skulle låta det gå obemärkt förbi.


Det låter som du var arg?


– Nej, jag var inte arg… Jo jag var väl arg. Ibland behöver den tajta organisationen förstå att det liksom betyder någonting. Det är viktigt för mig. Jag ville bespara "Robban" som ofta får gå in och köra den hårfönen och vara den arga ledaren som någonstans påminner alla om vad är det här. Jag ville bespara honom den här gången och sända en tydligare signal från ett steg högre upp i hierarkin. Inte bara till spelarna utan även till övriga ledare. Det var min målsättning och mitt syfte. Sedan får väl andra värdera om det var rätt signaler i rätt tid. Men det var bakgrunden till det.


Rögle var klart starkare än Djurgården på Hovet. Foto: Bildbyrån.


Robert Ohlsson fick välkomna Joakim Eriksson till omklädningsrummet och säger:


– Han hade åsikter på vårt sätt att uppträda inför våra hemmafans. Han tyckte att han saknade Djurgårdshjärta och passion.


LÄS MERNils Höglander efter nya zorroshowen: ”Det kommer på instinkt”


Joakim Eriksson var besviken och arg över att det saknades energi i Djurgårdens lag och på bänken. Han växlade bara några ord med Ohlsson om vad som var på gång innan han rev loss mot spelare och ledare.


– Jag sa det till honom och vi konstaterade snabbt att vi har ingen energi. Det finns ingen energi i det här rummet och så kan det inte vara. Det var en snabb gemensam avstämning och jag sa till Robban att jag kommer att ta det här nu och han bara nickade och sedan gick jag in och gjorde det, säger Joakim Eriksson.


Det går inte att ta miste på hans känslor.


– Det är klart att jag var upprörd. Jag tror att jag och 6 000 till var upprörda, åtminstone de som höll på Djurgården. Jag tror alla har respekt för att man kan förlora och det finns starka motståndare. Rögle gör en bra insats här. Men man kan förlora med hedern i behåll och jag tycker inte vi vinner med hedern i behåll. Den enda närkamp vi vinner de första två perioderna är en målvakt (Karri Rämö som byttes in mot Niklas Svedberg) som går ut och sätter en tackling. Det säger det mesta om den energi och den fysiska närvaro vi hade, säger Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)