HockeyNews
PLUS

Poängkungen drabbad av svår måltorka: "En del av spelet"

(10571) Tyler Kelleher-redigerad1
Johanna Lundberg/Bildbyrån

Publicerad: 29 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Tyler Kelleher rivstartade i SHL med nykomlingen Oskarshamn.

Men nu har den skicklige amerikanske forwarden hamnat i en mål- och poängtorka.

– Studsarna går inte min väg just nu, men det är en del av spelet, säger Kelleher till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Nykomlingen IK Oskarshamn skaffade sig en kalasstart på sin första säsong i SHL.


En av de stora förklaringarna var ett bländande målvaktsspel och den kvicke amerikanske forwarden Tyler Kellehers skicklighet och effektivitet.


På de fem första SHL-matcherna gjorde Kelleher fem mål och två assist.


Tyler Kelleher gjorde fem mål på de fem första SHL-matcherna. Sedan har han nio mållösa matcher för IKO. Foto: Bildbyrån.


Men sedan den 26 september har 24-årige Tyler Kelleher gått mållös från nio matcher i rad. Och de senaste sju matcherna har han varit poänglös. Men med sina fem mål och fyra assist är han fortfarande IKO:s mål- och poängkung.


LÄS MERTorp räddade poäng åt Oskarshamn – som åkte på en ny skada


Laget har nu förlorat nio av de tio senaste matcherna och mot Djurgården i lördags blev en 2–1-ledning till 3–2-förlust i förlängning.


– Jag tyckte vi spelade bra som lag. Det var naturligtvis inte det resultat vi ville ha, men jag tycker att vi slöt oss samman som lag och spelade bra, säger Kelleher till HockeyNews.se.


Han var nära att skaffa sig ett friläge, men stoppades av en Djurgårdsback som klarade sig undan utvisning i ett kritiskt läge.


– Domarna gör sitt bästa där ute. Jag tyckte att motståndaren lyfte på min klubba med hjälp av handen, men allt går så fort så det är svårt för domarna att se allting, säger Kelleher artigt och diplomatiskt.



Oskarshamn är skadetyngt och det är uppenbart att laget – och han själv – skulle må bra av att hans mål- och poänggörande kom igång igen.


– Studsarna går inte min väg just nu, men det är en del av spelet. Det kommer och går så man får fortsätta göra de små sakerna rätt för det är som jag sa, det kommer och går. Jag fokuserar inte så mycket på det utan på att försöka hjälpa laget att vinna matcher, säger Kelleher.


Han tillägger:


– Självklart, om jag sätter pucken i nät så hjälper det laget att vinna. Jag gör mitt bästa och fortsätter med det.


Kan det vara så att motståndarna har fått upp ögonen för dig efter din fina start i SHL?


– Ja, säkert. Om man ser till hur jag försöker hjälpa laget genom att ha målchanser så tycker jag att jag får chanser i varje match. Om jag inte hade fått det så hade det varit ett problem. Men nu är målchanserna där så jag anstränger mig så hårt jag kan för att göra mål, säger Kelleher.


– Ibland kanske jag får lite extra uppmärksamhet, men det hänger ihop med territoriet och man får bara fortsätta göra det bästa för laget och fortsätta jobba hårt.


Oskarshamn har satt ihop en ny kedja av nyförvärven Kelleher, Rok Ticar och Felix Schütz.


– De är jättebra spelare, de är smarta och trevliga killar och jag gillar verkligen att spela med dem, säger Kelleher.


Rok Ticar har spelat 13 matcher för Oskarshamn utan att göra poäng och Schütz har varit poänglös i sina första fyra matcher.


– Som lag håller vi ihop vad som än händer och det är en härlig grupp killar i omklädningsrummet. Vi ska bara koncentrera oss på att jobba vidare för att bli bättre.


Ett annat nyförvärv, den defensive backen Nichlas Torp, slog i alla fall till med ett mäktigt mål för Oskarshamn mot Djurgården på Hovet när han med ett slagskott vräkte in 2-1-pucken som till slut räckte till en poäng.


– Det var ett grymt skott. Han sa till mig efteråt att han hade nog inte gjort mål på tio år. Det var ett stort mål för oss så det var häftigt att se, säger Tyler Kelleher med ett leende.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)