HockeyNews
PLUS

SSK hoppas på nyckelvärvning – så här ska krislaget lyfta igen

(10462) Nichlas Falk-redigerad1
Johanna Lundberg/Bildbyrån

Publicerad: 22 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Nichlas Falk och Dennis Bozic har fått uppdraget att lyfta Södertälje i Hockeyallsvenskan.

– Det absolut viktigaste är att vi känner ett stöd och en trygghet från vår arbetsgivare och att de litar på vår kompetens och vårt agerande, säger Falk till HockeyNews.se.

SSK söker nu efter en toppback.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 


Under måndagen berättade den allsvenska jumbon Södertälje SK att huvudtränaren Ulf Lundberg får sparken med ett år kvar på sitt kontrakt med klubben.


Att det var på gång fick de assisterande coacherna Nichlas Falk och Dennis Bozic vetskap om i söndags kväll. Då tog Mikael Samuelsson, sportsligt ansvarig i SSK:s styrelse, kontakt med Falk.


– Det var då som jag blev involverad i det. Jag vet inte hur länge de som tog beslutet har funderat och hållit på. Det får de svara på, säger Falk.


LÄS MERSSK sparkar tränaren efter fiaskostarten – duon tar över


Han behövde ingen lång betänketid för att känna att han var redo att ta över ansvaret efter Lundberg.


– Jag kände att vi kör på jag och Dennis. Där är vi.


Deppig start på Hockeyallsvenskan för Södertälje. Nu ska Nichlas Falk och Dennis Bozic lyfta krislaget. Foto: Bildbyrån.


I samband med att det blev klart med ett tränarskifte i SSK meddelade klubben att det kan bli aktuellt med att ta in ytterligare en coach i tränarstaben.


– Vi har delat ansvar tills vidare. Sedan får vi se. Klubben har inte stängt några dörrar, vad jag har förstått, till att ta in någon ytterligare, men jag tror inte att det är i pipen. Det känns inte så. Vi kör vidare och det är där vi står, jag och Dennis, säger Falk.


– Vi ska försöka på det sätt vi kan vända den här trenden.


Vad behöver ni prioritera att förbättra för att börja vinna och hitta en jämnhet?


– Som alltid, när det blir en sådan här rockad, så är det mycket energin som måste till och måste upp igen. Det är där vi behöver lägga mycket krut, i viljan att göra rätt saker, att vilja jobba för laget och inte se sin personliga framgång före laget. Nu gäller det att bita.


Nichlas Falk hade under en kort period i oktober 2017 huvudansvaret på bänken då Mats Waltin fick kicken som tränare i SSK. Sedan hämtades Ulf Lundberg till Södertälje från Svenska ishockeyförbundet.


Nichlas Falk har också upplevt en turbulent tid som coach i allsvenska kollegan Almtuna vilket var hans senaste tränaruppdrag.


– Alla som är kvar har en del i det, och nu gäller det verkligen att steppa upp och börja spela för klubbmärket, säger Falk om inställningsfrågan i Södertälje.


– Sedan är det lite taktiska smågrejer så klart. Det har vi inte gått in på med spelarna än, så det tar vi med dem. Men det är inga stora saker i spelet utan det är mer energin och att vara konsekventa i det vi gör.


SSK har även tänkt värva en back som ersättare till den skadade defensiva toppbacken Alexander Falk.


– De tittar. Vi fick Alexander Falk skadad för ett par veckor sedan och det är klart att han måste ersättas på något sätt. Vi fick känslan av att de är ute och kollar marknaden. Det var väl inga namn så direkt utan de håller på och så får vi se vart det tar vägen. En spelare i Falks kaliber, de växer inte på träd. Det gäller att pricka rätt.


Eftersom Nichlas Falk har varit med när det har blåst tidigare i hockeyklubbar vill han ha så bra förutsättningar som möjligt att jobba utifrån.


– Det är att känna att styrelsen står bakom oss i det här. Det upplever vi att de gör. För det är det absolut viktigaste, att vi känner ett stöd och en trygghet från vår arbetsgivare och att de litar på vår kompetens och vårt agerande.


I styrelsen finns även hockeykompetens som Falk och Bozic kan dra nytta av under fortsättningen av säsongen.


– Vi kommer självklart att använda oss av Micke Samuelsson. Han kommer att vara en viktig del för oss också. Vi måste känna att vi är på samma sida. Ibland kommer han in på vårt tränarrum och snackar och så där. Det är inget mönster, men han är absolut närvarande.


Dagarna fram till fredag, då SSK tar emot Västervik i Scaniarinken, blir värdefulla. Matchen i sig är viktig eftersom det bara skiljer fyra poäng mellan lagen och Västervik är indraget i bottenstriden.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)