HockeyNews
PLUS

SSK sparkar tränaren efter fiaskostarten – duon tar över

(10444) Ulf Lundberg
Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Tabelljumbo och endast nio inspelade poäng på elva matcher – då agerar Södertälje.
Under måndagsmorgonen så meddelar klubben att man sparkar huvudtränare Ulf Lundberg.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan

Södertälje har fått en blytung inledning på den Hockeyallsvenska säsongen. Två segrar efter elva spelade är facit för den klassiska klubben, och nu har tålamodet med huvudtränare Ulf Lundberg tagit slut.

På sin hemsida meddelar klubben att Lundberg får lämna sitt uppdrag och att de assisterande tränarna Nichlas Falk och Dennis Bozic kommer att dela på huvudansvaret. 

– Vi känner att vi inte har fått ut full potential av den grupp vi har idag. Vi känner att vi behöver göra en förändring för att tillföra ny energi till gruppen. Dennis Bozic och Nichlas Falk kliver in och får delat ansvar över truppen och vi har fullt förtroende för dem, säger ordförande Christer Åberg. 

Letar förstärkningar

En av anledningarna till lagets kräftgång i tabellen finner vi genom att spana in en allt jämnt lång skadelista. Under ny ledning ska nu SSK leta efter förstärkningar till spelartruppen, och möjligtvis även på tränarsidan.

– Det som händer just nu är att vi tittar på vilka möjligheter som finns när det kommer till att tillföra spelare och eventuellt ytterligare tränare till truppen. P.g.a. den skadesituation som råder så jobbar vi aktivt med att hitta förstärkningar på spelarsidan, men vi utesluter inte heller att det kommer ske förstärkning på tränarsidan. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)