HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Linköping värvar spetsback

(10436) Sam Lofquist
San Antonio Rampage/Darren Abate

Publicerad: 20 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Linköping har varit på jakt efter en ersättare till skadade Mattias Bäckman. Nu kan HockeyNews.se avslöja att klubben gjort klart med den amerikanske toppbacken Sam Lofquist. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport 

I förra veckan kunde HockeyNews.se berätta att toppbacken och tillika svenskbekantingen Sam Lofquist var på marknaden, efter att han brutit sitt kontrakt med Sibir Novosibirsk.

Då sa han följande om sin framtid:

– Jag skulle älska att återvända till Sverige, men jag vet inte om det blir denna eller nästa säsong. Det är absolut en möjlighet.

Nu kan HockeyNews.se avslöja att backen är klar för en återkomst till Sverige. Enligt initierade uppgifter har amerikanen skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen med Linköping. 

Östgötaklubben har varit på jakt efter en spetsback för att ersätta skadade Mattias Bäckman och nu har man hittat honom. 

29-årige Sam Lofquist slog igenom i svensk hockey med Oskarshamn och Djurgården för fem säsonger sedan innan han flyttade till finska SaiPa, där han stod för 55 poäng på 117 matcher. Sedan dess har han representerat toppklubbar i så väl Ryssland som Schweiz med fin poängskörd. 

Närmast kommer han från Sibir Novosibirsk, där han inte hann göra en enda match. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)