Toppbacken klubblös: ”Skulle älska att återvända till Sverige”


15 oktober

Svenskbekantingen Sam Lofquist är ledig på marknaden efter uppbrottet med KHL-klubben Sibir Novosibirsk och han är öppen för att återvända till Sverige.
– Det är absolut en möjlighet, säger han till HockeyNews.se. 


Annons

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Den amerikanske backen Sam Lofquist har sedan han lämnade Sverige för fem säsonger sedan växt ut till en toppback i Europa. I fjol stod han för elva poäng på 18 matcher i KHL-klubben Kunlun Red Star och inför den här säsongen skrev han på ett tvåårskontrakt med Sibir Novosibirsk.

Men redan innan han ens gjort sin första match för den ryska klubben valde parterna att gå skilda vägar. När HockeyNews.se når amerikanen är han på hemmaplan och förbereder sig inför nästa äventyr. 

– Just nu är jag i Minnesota och tränar hårt för att vara redo när något dyker upp. Får jag ett erbjudande kommer jag att hoppa rätt in i säsongen. Jag tränar fem gånger i veckan och trivs väldigt bra med träningen här i Minnesota, säger Sam Lofquist som inte vill gå in på varför det blev som det blev i Ryssland. 

Backen, som har ett förflutet i både Oskarshamn och Djurgården, berättar att han är öppen för en återkomst till Sverige. 

– Jag skulle älska att återvända till Sverige, men jag vet inte om det blir denna eller nästa säsong. Det är absolut en möjlighet, säger han. 

Har du haft någon kontakt med svenska klubbar?

– Ingen kommentar.

Är det KHL som lockar mest?

– Jag är öppen för alla lag som vill ha mig, men jag måste också vara försiktig så att jag verkligen vet att det är rätt plats och rätt steg i min karriär.

29-åringen slog igenom i svensk hockey med Oskarshamn och Djurgården för fem säsonger sedan innan han flyttade till Finland, där han stod för 55 poäng på 117 matcher. Sedan dess har han representerat toppklubbar i så väl Ryssland som Schweiz med fin poängskörd. 


Annons

Annons