HockeyNews
PLUS

NHL-svepet: Timashovs första NHL-mål

(10430) Dmytro Timashov
John E. Sokolowski/Bildbyrån

Publicerad: 20 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

TAMPA. Bland de nio svenska målskyttarna i nattens NHL-matcher var det fem som gjorde sina första mål för säsongen. Men för Dmytro Timashovs var det också första NHL-målet i karriären. Det kom när Toronto tog en tung hemmaseger med 4–3 i övertid. Till alla svenskmålen noterades fem assist.

Toronto–Boston 4–3 förl.


Svenskarna:
Dmytro Timashov 1 mål och Andreas Johnsson 1 ass.

Dmytro Timashov fortsätter att producera när han får chansen i Toronto. I natt kom stockholmarens första NHL-mål i hans sjätte match. Han skar in från högerkanten centralt och sköt ett snabbt skott som Jaroslav Halak inte kunde ta.

Därmed har rookien gjort 1+3 på sina sex första matcher.

Han ökade på till 2–0 i första perioden i tungviktsmötet med Boston. Det var första matchen utan skadade lagkaptenen John Tavares och Toronto visade fin lagmoral. För även om Boston kvitterade till både 2–2 och 3–3 var det Toronto som drog det längsta strået. David Pastrnak i Boston gjorde sitt nionde mål och delar därmed ledningen i skytteligan med Edmontons James Neal.

Mitch Marner avgjorde för Toronto i förlängningen.

Arizona-Ottawa 5–2


Svenskarna:
Oliver Ekman Larsson och Carl Söderberg 1 mål var

Oliver Ekman Larssons första mål för säsongen betydde 2–0, när hemmalaget tog en snabb ledning redan i första perioden. Carl Söderbergs mål betydde 4–0 och Ottawa reste sig aldrig från det.

Det var Phil Kessels 1 000:e match och som sig bör fick han motta en silverklubba före matchen.

San Jose–Buffalo 3–4


Svenskarna:
Marcus Sörensen 1 mål och Erik Karlsson 2 ass i San Jose. Marcus Johansson 1 mål och en ass, samt Johan Larsson 1 ass och Linus Ullmark 90,6 i räddningsprocent

Det var rena Följa John i San Jose. Marcus Johansson visade med sitt fjärde mål i höst vägen för gästerna Buffalo. Men San Jose kvitterade.

Buffalo tog ledningen igen och hemmalaget kvitterade. Så där höll det på fram till Buffalos hårt jobbande tredjekedja avgjorde igen. Johan Larsson och Kyle Okposo spelade fram till Zemgus Girgensons avgörande mål.

Men det var mycket speltid kvar då och sista biten till segern fick målvakten Linus Ullmark bidra med. Buffalo har nu 15 poäng och toppar NHL ihop med Colorado på samma antal.

Positivt att Erik Karlsson kommer igång mer och mer. Dubbla assist från hans klubba den här kvällen.

Pittsburgh–Vegas 0–3


Svenskarna:
William Karlsson 1 mål

Efter de senaste heroiska insatserna av Pittsburgh verkade bensinen tagit slut. De ställdes också mot sin förre målvakt Marc-André Fleury som gjorde en otrolig match med en rad spektakulära räddningar. Bland annat rånande han Patric Hörnqvist på ett friläge i första perioden.

Det var första gången Fleury kom tillbaka till Pittsburgh och vann. Han är fortfarande omåttligt populär och hyllades av fansen redan på värmningen före matchen.

Det gav också William Karlsson möjlighet att göra slut på sin måltorka så här långt. Med en man mindre gjorde han 2–0 i tom bur med 1.15 kvar av matchen. Snacka om viktigt mål.

Los Angeles–Calgary 4–1


Svenskarna:
Mikael Backlund 1 mål

Hemmalaget kvicknade till och efter mål i boxplay från Anze Kopitar och i powerplay från Ilja Kovaltjuk ledde LA med 4–0. Micke Backlund reducerade på slutet.

Elias Lindholm spelade trots den fula slashingen från Darren Helm i torsdags och han var pigg. Men några mål blev det inte.


Columbus–New York Islanders 2–3 förl.


Svenskarna:
Jakob Lilja 1 ass

Brock Nelson avgjorde i förlängningen sedan Thomas Greiss gjort en stormatch i Islanders mål. Han räddade 34 skott.

Philadelphia–Dallas 1–4


Nyförvärvet från Anaheim Corey Perry låg bakom segern med dels sitt första mål i Dallas-tröjan. Men till det noterades han också för två assist.

Nashville–Florida 2–3 förl.


Hemmalaget tog ifatt Floridas 2–0-ledning och matchen gick till straffar. Men där lyckades bara Vincent Trocheck göra mål.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln