Veteranen tackar för sig: "Herregud vad kul det varit"


17 oktober 2019
Tankarna fanns där redan i somras nu har veteranen Mattias Beck bestämt sig. Via sitt Twitterkonto meddelar Beck att karriären är över.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var i somras som Mattias Beck i en intervju med HockeyNews.se hintade om att karriären kunde vara på väg mot sitt slut. 

– Jag har inte sagt att jag ska lägga ner eller så där, men jag vet inte... Man funderar ju på framtiden och familjen och vart man kan tänka sig att flytta, och då har jag kommit fram till att jag inte gärna sitter själv någonstans i åtta månader. Jag var tre år i Tyskland och under de sista månaderna var jag själv där nere och det var ingen höjdare, sa Mattias Beck i intervjun då. 

Nu – i mitten av oktober – efter att ha varit klubblös under inledningen av säsongen har Matias Beck tagit beslutet att lägga skridskorna på hyllan. Detta meddelade han via sitt Twitterkonto på torsdagskvällen: "Tack och bock, den aktiva karriären är över...herregud va kul det varit och vad mycket jag fått uppleva, alla jag lärt känna i hockeyfamiljen. Dags för nästa kapitel, inspirerande grejer på gång! Tack alla om stöttat och hejat."

36-årige Mattias Beck har framför allt varit en poängmaskin på Hockeyallsvensk nivå där han har gjort över 400 poäng i klubbar som AIK, IK Oskarshamn, Mora IK och Södertälje SK.