HockeyNews
PLUS

Fyra heta puckar: Det gäller att få stopp på blödningen

(10292) Oskarshamn
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Örebro besegrade under lördagseftermiddagen Oskarshamn med 3–2 hemma i Behrn Arena.

Vår reporter, Andreas Lundskog listar fyra heta puckar från matchen.

Örebros akilleshäl:

Innan matchen hade huvudtränare, Niklas Eriksson tryckt på att komma ut redan från start. Men precis som i torsdags i matchen mot Växjö hamnade laget i ett tidigt underläge och fick inte alls igång sin högsta växel. Det måste ses lite som lagets akilleshäl ändå och något som man verkligen måste jobba på. Nu rivstartade man igång i den andra akten och lyckades vända på steken. Men det gäller att vara med från första nedsläpp, framför allt när man ställs mot topplagen i ligan.

Ketchupflaskan i topp:

84 sekunder i mitten av den andra perioden tog det för hemmalaget att gå från 0-1 till 3-1, det kallar jag för en ketchupeffekt. Det kan man nog säga om Örebroforwarden Daniel Muzito-Bagenda som fick spräcka målnollan för säsongen i förra matchen mot Växjö. Nu fick den 23-åriga forwarden åteirgen bidra i poängprotokollet med två assister och var kanske Örebros främsta spelare under eftermiddagen. Jag gillar att se hans mix mellan en spelmässig finess och styrka. Bagenda är verkligen i hetluften just nu.

Örebroforwarden, Daniel Muzito-Bagenda bidrog med två assister i matchen. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån 

Den riviga amerikanen: 

Jag samspråkade lite med Oskarshamns sportchef, Daniel Stolt under en utav periodpauserna om att han hittade den riviga amerikanen genom ett tipsmail. Och nog måste man säga att Oskarshamn har gjort ett väldigt klipp i 23-åringen från Massachusetts. Han är verkligen en spelare som kan klara av att bryta mönstret med sin kreativa finess gör honom till ett ständigt hot. Den största positiva överraskningen hittills i SHL. 

Ett trendbrott måste ske:

Oskarshamn stod verkligen för ett imponerade spel under de inledande omgångarna. Men nu ser verkligen ut att ha kommit ikapp det Småländska laget som nu har sex raka förluster på kontot. Idag var man verkligen spelmässigt med precis som i många av de tidigare matcherna men man har inte riktigt den där avgörande spetsen. Ändå tycker jag att det finns en kreativitet och ett mod i den här spelartruppen. Men det gäller verkligen att bryta den negativa trenden här nu, annars kan det vara svårt att få stopp på blödningen.  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)