HockeyNews
PLUS

Matchhjälten: ”Vi kan slå alla lag i den här serien”

(10256) Daniel Zaar
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Djurgården kom ikapp och fixade förlängning i toppmötet mot Rögle. Då såg forwarden Daniel Zaar till att extrapoängen stannade i Ängelholm och att lagets vinstsvit fortsatt är intakt. 

– Även fast vi inte spelar vår bästa hockey så lyckas vi hitta vägar att vinna matcherna, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport 

Toppmötet mellan Rögle och Djurgården var en tät historia. Hemmalaget ledde med 1–0 inför tredje perioden, men gästerna kom ikapp och fixade förlängning. Med 28 sekunder kvar av förlängningen såg forwarden Daniel Zaar dock till att extrapoängen stannade i Ängelholm. 

– Jag ser att vi får ett två mot ett läge och att jag har Kodie (Curran) med mig. Jag vet att han är skicklig på att hitta passningar. Jag försökte bara hitta en öppen yta på bortre och han serverade mig ganska bra, säger han innan han berättar om sina intryck från matchen:

– Vi kommer ut ganska bra. Första perioden är ganska jämn, sen i andra perioden tar vi över. Tredje är också ganska jämn, men de får in en studspuck. Det är väl ingen jättebra kvalitet på matchen, det är mycket studspuckar och mycket kamp. En jobbig match att spela.

Rögle är nu uppe i sex raka segrar och drar i från ytterligare i tabelltoppen efter segern mot Djurgården. Den senaste tiden har Skåningarna slagit topptippade lag som Luleå, Frölunda och Djurgården. 

– Vi kan slå alla lag i den här serien. Även fast vi inte spelar vår bästa hockey så lyckas vi hitta vägar att vinna matcherna. Det är en grym styrka att ha, säger forwarden. 

Hur länge kan det här hålla i sig?

– Det får vi se. Vi jobbar på och hoppas att det kan hålla i sig så länge som möjligt. 

Rögle är det lag som släppt in minst mål i SHL (15 mål på nio matcher). Daniel Zaar om vad som ligger bakom det tajta försvaret:

– Det är mycket jobb och träningar, mycket snack och tid på video som vi lagt ner. Vi har enormt skickliga backor som är duktiga på att täppa till. Sen tycker jag att forwards och centrar åker enormt mycket skridskor som gör det svårt för dem att ta sig in vår zon. 

Härnäst väntar Växjö på bortaplan för Rögle. Trots Smålandslagets tuffa start är Zaar ödmjuk inför mötet. 

– Det är ytterligare en tuff match. Vi vet att Växjö är starka där, så vi får kolla igenom på matchen i dag och se vad vi kan göra bättre och komma redo för att kriga på lördag, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)