HockeyNews
PLUS

Hallam: ”Det finns lite förtroende att bygga upp för honom”

(10254) Hallam ordkrig
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

ÖREBRO. Örebro lyckades besegra Växjö med hela 4-1 hemma i Behrn Arena under tisdagskvällen. Men merparten om eftersnacket handlade om en omdiskuterad situation mellan Brendan Shinnimin och Mathias Bromé. 

– Jag ser inte ett försök till spearing, säger Växjös tränare Sam Hallam till HockeyNews.se efter matchen. 

Det blev en tuff afton för nästjumbon Växjö som föll tungt borta mot Örebro med 4-1. Förlusten var lagets sjunde på de nio inledande omgångarna. Efterspelet handlade mestadels om ett uppmärksammat ordkrig.

Det var i den tredje perioden vid ställningen 2-1 som den hetlevrade Växjöforwarden, Brendan Shinnimin ådrog sig en 2+2+10-utvisning efter en spearing mot Örebrostjärnan, Mathias Bromé.

En utvisning som också blev mycket omdiskuterad mellan lagets huvudtränare, Sam Hallam och experten, Petter Rönnqvist.

– Jag tycker det ser värre ut än det är. Han vill trycka bort en kille från mål och vill man sedan få det till en spearingsituation – ja, då letar man efter en sådan, säger Hallam till CMore

När domarparet Patrik Sjöberg och Daniel Winge meddelade utvisningen jublade Bromé framför hemmapubliken.

– Och titta på Bromé där… patetiskt, säger Hallam.

Rönnqvist: Men Sam, den där är väl klockren? Han trycker till honom med klubbspetsen?!

Hallam: – Gör han? Han trycker ju bort honom.

Rönnqvist: – Nej, han trycker ju med klubbspetsen. Han kan väl åka dit i så fall och...

Hallam: – Nej men lägg av!

Rönnqvist:  – Det ser ju alla. Det är därför han får 2+2+10, eller hur? Det är inget att snacka om.

Hallam: – Men vänta nu, du frågar en sak och jag säger min åsikt. Har jag rätt till en åsikt? Ja, men sluta tjafsa då, sa de båda i en dialog som uppmärksammades av Aftonbladet

På presskonferensen efteråt gav Hallam sin version av situationen och ordkriget till HockeyNews.se

– Jag var inte helt överens med Petter (Rönnqvist). Det kommer ni att kunna se i Aftonbladet. Man har inte alltid rätt även fast man sitter i TV. Det är en onödig situation av Shinnimin att utsätta sig för. Men det är också det att han trycker bort honom med klubban från målvakten (Viktor Fasth). Jag ser inte ett försök till spearing och det är ingen kritik mot domarna. Men jag ser inte regeln riktigt. Antingen så är det en spearing eller inte, säger Hallam till HockeyNews.se

– Det är onödigt av Shinnimin att utsätta sig för risken men det är inte så farligt som det verkar. Det är en skitsituation med en spelare som utsätter sig för en onödig risk och en motspelare som jublar likt att han har gjort mål efter. Många borde ha gjort det bättre och smartare. Den är onödig men den är inte speciellt ful.

Shinnimin har tidigare varit inbladad i omdiskuterade situationer, är det något som ni jobbar med?

– Självklart. Brendan är en fantastisk hockeyspelare men det handlar om vad man ger sitt lag dag efter dag. Det finns lite förtroende att bygga upp för honom här efter den här säsongsinledningen. Men samtidigt så vet jag vilken otrolig känslomänniska som han är och hur han mår efter det här. Jag hoppas att vi ska vrida sakerna rätt tills på lördag och få ut det på ett bra sätt i själva spelet.

Örebroforwarden, Mathias Bromé som svarade för fyra poäng i matchen valde att inte lägga någon större energi på situationen efteråt.

– Jag får en klubba mellan benen så jag vet inte vad jag ska säga om situationen. Jag lägger inte så stor vikt på det. Det som händer därute stannar där, jag har ingenting med det att göra, säger Örebroforwarden till HockeyNews.se

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS