HockeyNews
PLUS

Spaningar från Rögle-Djurgården: ”Stjärnan börjar hitta rätt”

(10249) Patrik Berglund
Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Rögle fortsätter att vinna och slog Djurgården i toppmötet i Catena Arena efter förlängning. 

Vår utsände reporter, Mattias Persson, ger er fyra spaningar från matchen. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Inte förstakedjans kväll – då klev andra fram

Det är Rögles förstakedja med Anton Bengtsson, Dennis Everberg och Daniel Zaar som lett laget i de flesta matcherna. Mot Frölunda var det Everberg som klev fram och bidrog med två mål så att laget kunde vinna. I toppmötet mot Djurgården hade förstakedjan inte sin bästa kväll, men då klev andra fram och såg till att man kunde matcha Djurgårdens vassa lag i toppmötet. Framförallt kedjan med Erik Andersson, Taylor Matson och Simon Ryfors, men också fjärdekedjan med Adam Edström, Hampus Gustafsson och Nick Sörensen. Det är en enorm styrka att alla spelare kan leverera framåt och också en egenskap som kan bära ett lag långt. 

Karri Rämö – precis vad Djurgården behöver

På grund av 13 matcher i oktober och en skada på Robin Jensen valde Djurgården att agera på målvaktsfronten. NHL-meriterade Karri Rämö hämtades in – och det här är precis vad Djurgården behöver. Med finländarens intåg i truppen har Stockholmarna nu en helt annan konkurrenssituation på målvaktssidan och det förvånar mig om Rämös kontrakt inte förlängs. En bättre utmanare till Svedberg går inte att hitta på dagens marknad. Mot Rögle var det han som räddade laget kvar i matchen med flera fina räddningar och i tisdagens CHL-match såg han stabil ut – trots att det var ett och ett halvt år sedan senaste tävlingsmatchen. 

Kapen från Mora

Mora åkte ur SHL med nöd och näppe i våras. Efter säsongen lämnade flera av lagets nyckelspelare och några av SHL-lagen högg. Djurgården hämtade Michael Haga och norrmannen har fått en succéstart i DIF-tröjan. Rögle värvade backen Erlend Lesund och forwarden Adam Edström från Dalaklubben, som båda inlett övertygande i sin nya klubb. Den förstnämnde har faktiskt bara varit inne på ett enda baklängesmål på nio matcher. I toppmötet slog Adam Edström till med sitt första mål för säsongen, men det är framförallt det hårda jobbet som utmärkt honom. Örebros Mathias Bromé (anslöt från Mora) är ett annat exempel. Vad vill jag säga med det här då, tänker ni? Jo, att det går att fynda spelare från klubbarna som åker ur. Fler sportchefer borde slå en kik i SHL:s bottenlag för uppenbarligen finns där en del skicklighet att fynda. 

Stjärnan börjar hitta rätt

Kommer du från NHL, där du haft en stadig produktion under flera säsonger är kraven förstås enorma om du flyttar hem till SHL. Patrik Berglund har väl inte riktigt motsvarat det så här långt, men att det skulle vara en inkörningsperiod efter nästan ett år i från hockeyn förstod vi nog alla. Nu känns det som att klassforwarden allt mer och mer börjar anpassa sig till SHL-hockeyn. Fyra mål på åtta matcher är facit så här långt och det är förstås okej, men inte mer. Jag tror dock inte att Djurgården behöver oroa sig, för så som han spelar just nu kommer han att få ett lyft i produktionen inom kort. Visserligen var det Berglund som låg bakom misstaget i förlängningen som såg till att Rögle kunde vinna, men det är sånt som hade kunnat hända vem som helst. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)