HockeyNews
PLUS

Färjestadskaptenen om sjukdomen: "Jätteskönt när jag fick beskedet"

(10247) Linus Johansson
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Linus Johansson har tagit den långa vägen till SHL. I dag är han kapten i Färjestad, men vägen har inte alltid varit spikrak. I Sportkanalen-programmet "Wikegård vs" talar han ut om sin diabetes, som upptäcktes under hans tid i Djurgården.

– Det var mycket tvivel runt mig och min person. Folk undrade om jag ville vara kvar. Men sedan när de fick reda på att jag hade diabetes var det en del som bad om ursäkt, säger Linus Johansson i programmet.

SHL presenteras av ATG Sport 

Vägen mot toppen har inte varit spikrak för Färjestadskaptenen Linus Johansson, 26. Som junior var han ingen stjärna och åren i juniorligorna i USA blev ingen succé. Han hittade glädjen i Hockeyettan med Nittorp – sedan har hockeykarriären rullat på. Han slog igenom i norska Storhamar och blev kontaktad av Moras dåvarande tränare Jeremy Colliton (numera huvudtränare i Chicago Blackhawks i NHL).

– Han sa "Du kan nå NHL om du vill". Men jag kommer inte bry mig om hur du sköter träningen utanför hockeyn, men vill du bli ett proffs så får du sköta dig som ett proffs. Gör du inte det så kvittar det vad jag gör sa han. Han ingöt självförtroende i mig, säger Linus Johansson i Sportkanalen-programmet Wikegård vs.

Efter Moratiden har resan fortsatt uppåt. Efter två säsonger i Djurgården blev det Färjestad och den här säsongen har han fått äran att vara lagkapten.

Men allt har inte varit tipptopp de senaste åren. Under tiden i Djurgården fick han diagnosen diabetes. En tuff smäll, men för Linus Johansson var det en befrielse när han fick veta vad han hade.

– Jag kände mig väldigt dålig och orkade ingenting. Huvudet tog bara stopp i kroppen och jag kände mycket tvivel på mig som person och folk undrade om jag ville vara kvar. Jag tappade synen och kissade mycket. När jag fick veta att det var just diabetes kände jag att det var jätteskönt. Det var något som jag själv kunde påverka. Sedan hade min storebror fått det två år tidigare och han var duktig på att hantera sjukdomen och kunde spela vidare. Då kände jag att också skulle kunna klara av det, säger Linus Johansson i programmet.


Wikegård VS med Linus Johansson sänds på Sportkanalen i kväll den 10 oktober klockan 21.30 och finns att se redan nu på C More
.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)