HockeyNews
PLUS

Hete DIF-backen om toppmötet med Rögle: "Vi är ett bättre lag"

(10241) Olle Alsing-redigerad1
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

STOCKHOLM. Olle Alsing är SHL:s formstarkaste back. Djurgårdsspelaren har inför toppmötet med Rögle gjort poäng i sex raka matcher i SHL. Och i tre raka i Champions Hockey League.

Och nu vill Ottawa-lånet ta ner serieledande Rögle på jorden.

– Jag tycker att vi är ett bättre lag, säger Alsing till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Rögle har SHL:s poängkung bland backarna i Kodie Curran som har gjort tio poäng (två mål, åtta assist) på åtta matcher.


Djurgårdens Olle Alsing är precis bakom Curran på sina nio poäng (2+7).


Men Alsing är den formstarkaste backen i SHL med poäng i sex raka matcher.


– Vi har haft ett bra powerplay och får väl starta för det mesta nu. Det är väl där poängen har rullat in. Jag spelar med bra spelare som (Michael) Haga och (Sebastian) Strandberg, nu ”Hank” (Henrik Eriksson), förut (Anton) Hedman och (Niclas) Bergfors, säger Alsing när han namnger och berömmer lagkamraterna i sin powerplayenhet.


– Vi har bra självförtroende i powerplay och det syns där ute. Det är kul. Alla vill göra mål och alla vill göra poäng. Då blir det bra.


Det är svårt att ta pucken från Djurgårdens Olle Alsing – SHL:s formstarkaste back. Foto: Bildbyrån.


Olle Alsing, som för närvarande är sitt lags poängkung, vann SHL:s plus/minusliga förra säsongen (+26). Det måste betyda någonting bra. Och ser man till hans spel hamnar han sällan i bekymmer med pucken i egen zon och har en lösning på de flesta situationer.


NHL-klubben Ottawa ser hans potential och skrev tvåårskontrakt med den 23-årige Djurgårdsbacken i våras och har i samråd valt att låna ut honom till Djurgården under första året på kontraktet.


LÄS MERGlädjebeskedet som ökar konkurrensen i Djurgården: "Den är knivskarp"


Alsing började med två matcher utan poäng i SHL, men har alltså sedan gjort desto fler. Självförtroendet har också växt sig successivt starkare.


– Ja… Det är lite upp och ner. Jag tycker att jag har mycket att jobba på med mitt spel. Visst, PP funkar, men jag har mer att jobba på i fem mot fem och boxplay. Det är klart att självförtroendet är bra i powerplay, men jag vill spela bättre hockey ändå.


Du har höga krav på dig själv?


– Ja, jo det har jag väl absolut. Men lite bättre kan jag, i alla fall utan puck.


Målet är att nästa säsong ta en plats i NHL hos Ottawa och då gäller det att utvecklas hela tiden.


– Det är ju så. Det gäller att vara bra varje match och man ska inte bara kunna spela anfallsspel utan även i försvarszon där jag tycker att jag inte har varit på topp den här säsongen. Det är väl kanske de två senaste matcherna som jag tycker att det har gått sämre. Men går jag tillbaka till ett lugn i egen zon tror jag det kommer att bli bra.


Poäng I sex raka matcher I SHL som back är hur som helst ett starkt facit.


– Jag vet inte. Puckarna studsar in, liksom. Jag tar skotten och jag tror att alla de mål jag har gjort det senaste har studsat på motståndarens backar och forwards och in. Det gäller att få puckarna till mål och så får man se vad som händer. ”Hank” (Henrik Eriksson) och (Anton) Hedman har stått framför.


– Det är klart att det är kul när man ser att poäng och puckar rullar in.


I tisdags vann Djurgården mot Adler Mannheim i CHL med 6-3 och Alsing stod för ett mål och tre assist. Även i CHL har han en poängsvit, som nu är uppe i tre matcher.


På torsdagskvällen väntar serieledande Rögle i Ängelholm och det lär vara dubbelt så mycket folk i Catena arena jämfört med de lite drygt 2 500 åskådarna som satt på Hovet i Stockholm i tisdags.


LÄS MERRöglebackens mäktiga facit: ”Lärde mig jättemycket förra året”


– Det blir skillnad i match, runt omkring i alla fall. Där nere är det en jäkla fest varje match, tycker jag. De spelar väl lite liknande som vi gör, med mycket hög fart och försöker få ner puckarna djupt, sätta press, tacklas och bla bla bla… Det kommer att bli jäkligt kul. Vi får höja oss från den matchen (Mannheim) och inte ta så mycket utvisningar och spela vårt spel. Det kommer att gå undan.


Vad talar för att ni vinner mot Rögle?


– Jag tycker att vi är ett bättre lag. De har hittat bra spel, absolut. Jag tycker att vi inte riktigt har kommit upp i vår högstanivå än, så vi har mer att ge, och det vet vi också. När vi spelar som bäst, som kanske mot Färjestad hemma, där vi dock sumpade bort det på lite dumma utvisningar och lite dumma, ja, vi släppte in enkla mål. Spelar vi en sådan hockeymatch kommer vi att vinna där nere, säger Olle Alsing.


Fakta/Olle Alsings poängsvit i SHL – 6 matcher (2 mål + 7 assist)


5 okt Luleå (b) 1 + 1

3 okt Färjestad (h) 0 + 1

1 okt Brynäs (b) 1 + 1

26 sep HV71 (h) 0 + 1

21 sep Oskarshamn (b) 0 + 2

19 sep Örebro (h) 0 + 1


Fakta/Olle Alsings poängsvit i CHL – 3 matcher (3 mål + 4 assist)


8 okt Mannheim (h) 1 + 3

8 sep Tychy (h) 2 + 0

6 sep Vienna (h) 0 + 1

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS