HockeyNews
PLUS

Leksands förändring för att bryta förlustsviten: "Måste prioritera"

(10239) Mattias Ritola-redigerad1
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Leksand har tre raka förluster i SHL.

Inför bortamötet med Färjestad har huvudtränaren Roger Melin hittat ett drag som ska bryta förlustsviten.

SHL presenteras av ATG Sport 


Den 24 september trampade Leksand plattan i mattan och körde över Brynäs med 5-1 i SHL-säsongens första Gävle-Daladerby.


Sedan dess har Leksand tre raka förluster mot Rögle (3-5, borta), Frölunda (2-4, hemma) och Växjö (1-3, hemma).


Men Leksands huvudcoach Roger Melin hittar ingen röd tråd mellan nollpoängarna.


– Nej, de har sett lite olika ut tycker jag. I Röglematchen mötte vi ett Rögle som var väldigt bra för dagen, tycker jag. De var helt enkelt hetare, säger Melin.


– Frölundamatchen är inte så tokig, tycker jag. Där är vi ändå med spelmässigt rätt så bra även om det inte är någon kvalitet på matchen som sådan, men det är ändå två lag som spelar bra försvarsspel där vi inte ger varann så mycket ytor. Där tycker jag vi hade kunnat få en poäng med lite tur.


Leksandscoachen Roger Melin vill se att Leksand spelar – och ställer upp – som mot Frölunda. Foto: Bildbyrån.


Däremot är Roger Melin inte alls nöjd med 3-1-förlusten hemma mot Växjö i lördags.


– Det är ett bottennapp mot Växjö helt enkelt. Det är vår sämsta match så här långt, tycker jag.


Förklaring?


– Nej… Det kommer såna matcher då och då, det gäller bara att se till att det inte kommer flera i rad. Vi får försöka studsa tillbaka och göra en bättre match (mot Färjestad).


Leksand vann skotten mot Växjö med 32-24, men det var inte förrän drygt 13 minuter in i den tredje perioden som Patrik Zackrisson kunde reducera till 3-1 i powerplay.


– Resultatmässigt var det inget bottennapp. Vi gjorde alldeles för mycket misstag både i försvarsspel och i anfallsspel. Nej, vi gjorde ingen bra match helt enkelt. Sedan var inte Växjö som de brukar vara heller. Om de hade spelat sin bästa hockey hade de kanske vunnit med mer i den matchen. De var inte heller riktigt bra för dagen tycker jag. Det var två lite sämre lag för dagen som möttes, säger Roger Melin.


LÄS MERDubbel förstärkning inom räckhåll för Leksand: "Blir intressant"


På torsdagskvällen väntar match mot topptippade Färjestad i Karlstad där värmlänningarna gjorde 12-0 på Oskarshamn i lördags.


Leksand kommer att ändra i laget, vilket i praktiken innebär ett steg tillbaka.


Roger Melin:


– Vi hade gjort ett par förändringar till Växjömatchen, men vi går tillbaka och spelar med samma lag som vi hade mot Frölunda.


– Vi försökte göra plats för (Fredrik) Forsberg att spela från start och då var vi tvungna att flytta på ett par stycken. Nej, det kändes inget bra.


Mot Växjö spelade Forsberg med Jon Knuts och Martin Karlsson. Samtidigt hamnade Daniel Olsson-Trkulja som extraforward.


Men mot Färjestad blir det David Rundqvist ihop med Knuts och Karlsson. Olsson-Trkulja är tillbaka i kedjan med Marek Hrivik och Thomas Valkvae Olsen medan Fredrik Forsberg blir trettonde forward.


Roger Melin vill ha tillbaka Leksand på vinnarspåret.


– Vi har släppt till nästan mest målchanser i hela serien så här långt. Det håller inte i längden att göra det. Jag tror att vi bara har ett lag bakom oss när det gäller det. Däremot har vi skapat mest målchanser i hela serien. Vi får försöka täppa till och vara lite tätare hemåt. Framför allt värna lite mer om det, som Växjö gjorde mot oss. De strypte oss ganska bra. Vi måste prioritera det lite mer.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)