AnnonsOskarshamn har gjort sitt målvaktsval efter 0-12 mot Färjestad


9 oktober

IK Oskarshamn åkte på en knockout mot Färjestad och föll med svidande 12-0. Huvudtränaren Håkan Åhlund bytte målvakt för att försöka stoppa målregnet, men ingenting hjälpte.

Här berättar han vem som vaktar IKO:s mål mot regerande mästarna Frölunda på torsdagskvällen.


Annons

SHL presenteras av ATG Sport 


Färjestad hade målfest i Löfbergs arena i lördags och SHL-nykomlingen Oskarshamn hade det tveksamma nöjet att vara ensam gäst.


När Karlstadslagets senaste forwardsvärvning Jarno Kärki satte 3-0 efter 8.22, bara 13 sekunder efter Victor Ejdsells 2-0, byttes den startande målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel ut mot Tex Williamsson.


IKO-tränaren Håkan Åhlund försökte med ett målvaktsbyte i 12-0-förlusten mot Färjestad, men inget hjälpte. Foto: Bildbyrån.


Pettersson-Wentzel, som hade vilat i två matcher före Färjestadsmötet, fick en tung start med tre insläppta mål på fem skott.


Men det gick inte mycket bättre för Williamsson, som tvingades se nio puckar flyga in i Oskarshamnsmålet. Han fick 30 skott emot sig och var därmed 70-procentig.


LÄS MERSmolk i glädjebägaren efter historiska segern – back skadades


IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund har gjort sitt målvaktsval inför matchen mot formstarka mästarna Frölunda på torsdagskvällen.


– Jag brukar inte släppa målvakterna så där, men det är inga hemligheter egentligen. Fredrik står igen. Jag kunde inte byta tillbaka senast, utan det var bara att låta Tex stå, så får ”PW” hoppa på en ny fajt. Det är inte mer med det, säger Åhlund till HockeyNews.se.


– Det var inga målvaktstavlor utan det är bara på det igen.


Annons

Annons

Annons