AnnonsForwarden ersätts inte: ”hade självklart velat ha honom kvar”


3 oktober

Det blev inte fler än sex matcher i Borlänges tröja för powerforwarden Robin Höglund som nu lämnat laget för att ta chansen att slå sig in i nordamerikanska ECHL via en tryout. Han lämnar ett hål efter sig i dalkarlarnas trupp.
– Självklart hade jag velat ha honom kvar, säger Borlänges sportchef Gabriel Karlsson till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Segermatchen (4-2) hemma mot Surahammar på onsdagskvällens blev Robin Höglunds sista i Borlänge-dressen. Efter slutsignalen förkunnades att han kommer lämna laget för att istället bege sig över Atlanten och försöka slå sig in i den nordamerikanska hockeyn igen.

– Vi sa det när han skrev på och han ville ha en öppning för att kunna åka över om han skulle få en möjlighet därborta. Då tyckte jag att kommer chansen då får han ta den, säger Borlänges sportchef Gabriel Karlsson.

– Men självklart hade jag velat ha honom kvar, det är en fantastiskt härlig kille som gjort precis det han skulle för oss.

Han ska på en tryout, innebär det att han rent hypotetiskt skulle kunna komma tillbaka till Borlänge om det blir misslyckat?
– Vi ska fortsätta hålla kontakten och ha en dialog om det skulle bli så.


”Tappar en hel del kilon”
Några långtgående planer på att ersätta den kraftfulle anfallaren har dock inte sportchefen.

– Den trupp som är nu får köra på, det är ingen panik, säger Karlsson som nyligen plockade in slovaken Matej Galbavy som fick lämna Mora.

– Vi kör med det vi har. Matej kom in nyligen för att vi visste lite att det var på gång att Robin skulle lämna.

På sina sex matcher för Borlänge hann 26-åringe Höglund producera ett mål framåt och dra på sig 33 utvisningsminuter. Han tillförde en fysisk dimension till laget som Borlänge nu måste försöka hitta på annat sätt.

– Det är inte alla som klarar av att spela som Robin gör.

Höglund och Galbavy är inte riktigt samma typ av spelare?
– Robin är mer en renodlad powerforward, Matej är mer en lirare.

– Vi tappar en hel del kilon, den spelartyp som han är, är väldigt nyttig att ha i ett lag. Men förhoppningsvis har några andra snappat upp lite under den tid han varit här och kan ta för sig lite mer i det spelet.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons