HockeyNews
PLUS

Djurgården får tillbaka Josefson – men inväntar besked om NHL-duo

(10077) Jacob Josefson-redigerad13
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 30 september 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården är skadefritt inför mötet med Brynäs.
Lagkaptenen Jacob Josefson är tillbaka.
– Alla är här, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.
Nu återstår för Djurgården att se hur det blir med Emil Bemström och Tobias Björnfot.

SHL presenteras av ATG Sport

Lagkaptenen Jacob Josefson, backen Jesper Pettersson och målvakten Robin Jensen är tillbaka efter sjukdom och skador. Trion var inte med i 2-1-vinsten på straffar mot HV71 i torsdags, men tränade för fullt på Hovet på måndagen.

De är spelklara för Djurgården mot Brynäs.

Något besked från NHL-klubbarna Columbus och Los Angeles har ännu inte kommit rörande skyttekungen Emil Bemström och talangfulle backen Tobias Björnfot.

LÄS MER: Djurgårdsduon nära var sin plats i NHL-premiären: "Smart spelare"

– De är kvar fortfarande. De gör det bra båda två, så vi får se. De lär inte dyka upp imorgon. De gör det bra, så kul för dem, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Efter fem matcher är Djurgården trea i SHL med sina elva poäng och Stockholmslaget har en match mindre spelad än toppduon Rögle och Frölunda.

Av spelarna som sticker ut efter de första fem omgångarna framhåller Robert Ohlsson ett gäng namn och börjar med målvakten Niklas Svedberg, som har vunnit de tre matcher som han har spelat och han har räddningsprocenten 93,41.


– Svedberg gjorde en jättebra insats mot HV71 (2-1-vinst efter straffar). Jag tycker ”Manne” (Manuel Ågren) har gjort en bra start efter rehab en hel säsong. Jag tycker verkligen det, säger Ohlsson.

Han fortsätter:

– Sedan är det några killar som har fått peta in lite poäng och de är också glada och så. Jag tycker att (Marcus) Högström drar ett stort lass för oss där bak och loggar mycket istid, han spelar med pondus, det tycker jag är bra.

– Jag tycker att (Niclas) Bergfors enhet med (Tom) Wandell och (Anton) Hedman har gjort det bra. Jag tycker Walli (Erik Walli-Walterholm) har gjort det bra, så det har funnits killar som absolut har gjort det bra.

Robert Ohlsson minns hur det såg ut förra hösten då Djurgårdens toppkedja med Daniel Brodin, Jacob Josefson och Jakob Lilja öste in poäng och lagets powerplay med Emil Bemström i spetsen var vasst.

– Jag tror vi var etta eller tvåa i serien ifjol i några omgångar fram till novemberuppehållet och hade egentligen en kedja och ett PP som kuggade igång. Jag är nöjd att vi har någon till som är igång, säger Robert Ohlsson.

I SM-slutspelet var Djurgårdens boxplay svagt, men det har man rättat till under hösten.

– Special teams har sett bra ut. Vi har tränat väldigt mycket fyra mot fem och fem mot fyra. Vi har tränat båda delarna och lagt ner mycket tid. Vi lärde väl oss av tidigare år att det kan bli jäkligt avgörande i slutspel. Vi har försökt ha det som ett stående inslag i vår träning. Då kanske man tar stryk på något annat, men vi har prioriterat det och det har sett bra ut, säger Ohlsson.

Djurgården är etta i SHL i powerplay (41,7 procent) och trea i boxplay (82,4) efter fem matcher.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS