HockeyNews
PLUS

Hattrick-kungen "Pajen" mot nya mål

(10075) Markus Persson
Bildbyrån

Publicerad: 30 september 2019

FacebookXWhatsApp

Att Markus "Pajen" Persson är en erkänd målskytt i framför allt Hockeyettan må vara en sak. Men att han har gjort gjort hattrick i två raka matcher och kan göra en trippel i kväll i toppmötet med Mariestad är en annan.

Det är alltid roligt att göra mål, säger 30-åringen till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Han har spelat allsvensk hockey i Leksand, Mariestad, Bofors, Tingsryd, Södertälje, Västerås och IK Oskarshamn. Markus "Pajen" Persson har gjort det helt okej i Hockeyallsvenskan, men det är i Hockeyettan som han fullkomligt har sprutat in mål. Eller vad sägs om 141 fullträffar på 205 kamper om man räknar in playoff-matcher och kvalspel.

Förra säsongen blev det säsongsbästa med 36 (!) mål i Borlänge. En fullkomligt briljant notering och det ser ut inte att bli sämre den här säsongen för den rutinerade måltjuven.

Efter att ha haft måltorka i de två första matcherna har "Pajen" bjudit på två hattricks i rad mot Nyköping och senast mot Kumla där Markus Persson pangade in matchens tre mål. Förra säsongen snittade han 0,94 mål per match – i år 1,5 efter fyra matcher.

I måndagskvällens toppmöte med Mariestad kan alltså Persson bjuda på sitt tredje raka hattrick.

 Det är alltid roligt att göra mål, men sedan är det inget mer med det. Det viktigaste är att vi går bra som lag och kan vinna matcher, säger Markus Persson.

Har du gjort hattrick i två raka matcher innan?

 Det har nog hänt ja, men jag kommer inte ihåg när.

Han berättar att han ständigt söker nya väger för att utveckla sitt målskytte.

 Jag kör en den del nya grejer för att hitta nya luckor för målvakterna, men det är inget jag tänker avslöja, ha ha. Annars blir det mycket att nöta. Att göra mål är inget som kommer av sig själv, säger Persson.

Han gör sin andra raka säsong i Borlänge, men han berättar att han fortfarande har ambitioner att spela så högt upp som möjligt i divisionerna.

Det handlar lite om hur erbjudandet är och så vidare. Jag fick faktiskt ett SHL-erbjudande runt jul förra året, har min agent berättat. Men jag hade ett rakt kontrakt med Borlänge och det blev aldrig något konkret av det. Jag tror att SHL-klubben förde en dialog med Borlänge men det blev aldrig mer än så.

Markus Persson spelade med Tingsryd i den Hockeyallsvenska finalen mot AIK för ett par år sedan. Foto: Bildbyrån.


Annars är det nya tider i Borlänge. Dennis Hall och Mats "Horndal" Johansson har lämnat som tränare och sportchef. In har Stefan Gustafsson och Gabriel Karlsson kommit. Även i spelartruppen har det blivit en hel del skiftningar, men Borlänge ser ut att ha fått ihop det bra och har inlett säsongen piggt med fyra raka segrar.

 Det känns kanon med det nya tränarteamet och det känns lite som ett hack uppåt jämfört med i fjol.

Det var en del negativt snack runt Borlänge i somras?

 Det snacket bryr vi oss inte om. Vi tar varje dag som den kommer och känner att vi är på rätt väg, säger Markus "Pajen" Persson.

DANIEL GROZDANOVSKI

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)