HockeyNews
PLUS

Baksmällan intakt för Vimmerby – förlorade på nytt

(10046) Peter Nordström
Bildbyrån

Publicerad: 27 september 2019

FacebookXWhatsApp

Peter Nordströms Vimmerby har fått en usel inledning på Hockeyettan. På fredagskvällen kom en ny smäll hemma mot Nybro. Nu är uppförsbacken lång för smålänningarna.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det spelades en rad intressanta matcher i Hockeyettan på fredagskvällen. 

I Vimmerby skulle hemmalaget som hade inlett med två raka förluster försöka att vända trenden. Men det började blytungt mot formstarka Nybro. 0–3 halvvägs in i matchen och Vimmerby såg ut att gå mot en solklar förlust. Laget reste sig starkt och hämtade upp till 3–4 i den tredje perioden, men det blev en ny tung förlust med 3–5. Vimmerby vann skotten med 41–20 (!) men Robin Johansson i Nybromålet stod för en ny kanonmatch och har inlett säsongen vasst.

Vimmerby var i fjol inte var långt ifrån att betvinga Kristianstad till playoff 3 och ta sig till kvalserien. Efter säsongen försvann bland annat ett par spelare och en sportchef till SHL-klubben IK Oskarshamn. Tränaren Phil Horsky drog till Karlskrona i Hockeyallsvenskan och in kom Peter Nordström. Och den gode Färjestadslegendaren har inte fått en klockren start på sin sejour i Astrid Lindgren-land. Säsongen är förvisso ung, men det går inte att undvika ordet "baksmälla" för Vimmerby, som har en hel del att jobba med. Allettan är målet och man har inte fått en drömstart.

Desto gladare miner är det nog i Nybro, som tog tredje raka segern och har börjat få fler att producera. Mot Vimmerby blev spelskicklige Daniel Håkansson tvåmålsskytt och snajpern Viktor Lennartsson fick äntligen spräcka sin målnolla. Viktigt för Lennartsson och viktigt för Håkansson att komma i gång efter en blytung sejour i Kristianstad i fjol.


* * *

Sparkad i Tingsryd i fjol – nu tar tränaren Per Ljusteräng ny sats i Hudiksvall. "Hudik" har inlett förtroende ingivande och tog en blytung seger på Gotland i ett hett toppmöte mot Visby/Roma. Simon Löf blev matchhjälte med sitt 2–1-mål i mitten av den andra perioden. Det var en jämn och smågrinig batalj som förväntat. Hudiksvall har endast släppt in två mål fyra matcher och imponerar.

* * *

Efter den lite chockartade förlusten mot Teg har Boden hämtat sig starkt. Mot Kalix visade man ska skåpet ska stå och tog en odiskutabel 6–2-seger. Marcus Sandström och Tommy Wargh tvåmålsskyttar i ett starkt Boden.

* * *

I kvällens fjärde match vann Forshaga mot Skövde med 2–1 efter förlängning och tog sig därmed förbi Skövde på rätt sida Allettan-strecket i en haltande tabell.

DANIEL GROZDANOVSKI

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!