HockeyNews
PLUS

Därför lånar de ut spetsbacken: ”Ingen stor grej”

(7878) Stefan Fransson / Tranås
Skärmdump TAIF-TV

Publicerad: 27 september 2019

FacebookXWhatsApp

Tranås lånar ut en av sina bästa backar, Fredrik Lindström, till allsvenska Västervik trots att de själva har en viktig toppmatch mot Kalmar i helgen. Nu förklarar sportchefen Stefan Fransson hur de resonerat.
– Det är ingen stor grej, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

De senaste säsongerna har det från supporterhåll funnits en påtaglig kritik mot att klubbar i Hockeyettan lånat ut sina spelare till lag i Hockeyallsvenskan trots att det påverkat egna matcher.

Nästa lag att sälla sig till den skaran är Tranås. Backen Fredrik Lindström lånas ut till Västervik i Hockeyallsvenskan inför matcherna mot Kristianstad (fredag) och Vita Hästen (söndag) trots att Tranås själva har en viktig match mot Kalmar på lördag.

– De har ett behov på grund av skador och ställde frågan. Vi har många lika bra backar i uppställningen så det känns inte konstigt. Jag hjälper dem nu och sen kan man hoppas att det kan bidra till ett samarbete. Vi kan hamna i en situation där vi har folk som är sjuka eller skadade och då kan det vara vi som kan ställa frågan, motiverar Tranås klubb- och sportchef Stefan Fransson.

– Det är ingen stor grej, det är roligt för Linkan. Vi kan hoppas att han kommer tillbaka med något positivt. Det blir bra för våra andra backar som får kliva fram mot Kalmar.


Inte påverka verksamheten negativt
Att Tranås sitter på en i stort sett skadefri trupp och en backsida där det dignar av alternativ har spelat in i beslutet att låta den spelskicklige försvararen testa vingarna med Västervik under helgen.

– Jag ser inget konstigt i detta, vi vill gärna hjälpa till, men det är klart att vi inte hade gjort det om vi själva hade haft skador, säger Fransson.

– Det blir bara konstigt om man ska försöka hindra någon, det är den världen vi lever i. Men det får aldrig vara något som får påverka vår verksamhet på ett negativt sätt. Om det hade funnits skador eller oro i truppen hade vi inte gjort det.

Du ser ingen risk att det om han gör bra ifrån sig kan bli hattande fram och tillbaka, att det blir fler perioder av lån som påverkar er?
– Det är två matcher som gäller, han är tillbaka i Tranås från och med måndag. Det är en engångsföreteelse, det ska inte bli en massa in och ut.

Får ni någon ekonomisk kompensation för att ni lånar ut honom i det här läget?
– Det är inget jag vill diskutera i så fall.

Till syvende och sist hoppas sportchefen att utlåningen ska ge andra spelare chansen att skina i helgens viktiga möte med Kalmar. Ett av lagen som Tranås konkurrerar med i kampen om platser i Allettan.

– Vi åker och vinner i Kalmar imorn och de backarna vi har med gör det bra.

Läs vad Fredrik Lindström hade att säga till HockeyNews om chansen i Västervik 

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)