HockeyNews
PLUS

Leksands målskytt efter segern: "Vi är inte nöjda"

(9933) Sebastian Wännström
Bildbyrån

Publicerad: 20 september 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Andra raka hemmavinsten och hyllade av publiken i Tegera Arena. Det blåser positiva vindar kring Leksand, men trots segern är forwarden Sebastian Wännström inte särskilt nöjd.

 – Vi har lite att jobba på, säger han.

Leksand förde långa stunder spelet i gårdagens match mot Skellefteå hemma i Tegera Arena. I den andra perioden pressade man Skellefteå ordentligt och publiken gav laget en spontanapplåd i slutet av perioden. Sebastian Wännström verkar dock inte vara lika imponerad som åskådarna över lagets insats. 

– Jag tycker att det går lite väl mycket fram och tillbaka, vi är inte nöjda med någon av perioderna så vi har lite att jobba på. Det är däremot starkt att vi lyckas komma tillbaka och vända på det i tredje, säger han till HockeyNews.se efter matchen. 

Leksand stod för en ny vändning i den tredje perioden. Precis som i premiären mot Malmö hade man ett 1–2-underläge med sig in till den avslutande perioden, men när slutsignalen gick hade man på nytt lyckats vända på steken. Anledningen till det verkar, enligt Wännström, vara en bra försäsong och ett starkt hemmastöd. 

– Vi är bra tränade och vi ger aldrig upp. Vi vet om att vi måste spela i 60 minuter för att vinna matcher, så vi kör bara på och vi har publiken med oss här hemma och det lyfter oss verkligen. 

Wännström värvades till Leksand för att göra mål och han har verkligen levererat hittills. Två mål i premiären och på torsdagskvällen stod han för ännu en fullträff när han kvitterade i den tredje perioden.

– Det är klart det är skönt, men jag är här för att vinna matcher och kämpa med grabbarna i laget. Det är fantastiskt kul att vinna matcher. 

Min analys av er insats i de tre inledande matcherna är att ni har lite att slipa på i egen zon, men att ni i offensiv zon ser väldigt starka ut. 

– Ingenting jag har tänkt på, men det är klart vi har saker att jobba på. Vi ska kolla igenom den här matchen och se vad vi ska ta med oss och vad vi behöver göra bättre, sedan är det bara att ladda om inför HV på lördag. 

Leksands lagbygge har lovordats inför säsong och hyllningskören har bara blivit större och större efter de tre inledande matcherna. Alla verkar vara överens om att Leksand är uppe i finrummet för att stanna. 

– Det tror vi på i alla fall, samtidigt är det en lång väg att gå och vi måste kunna nollställa oss efter varje match. Kan vi göra det har vi en bra chans. 

Läs mer om matchen här.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)