HockeyNews
PLUS

Målvakten om det avgörande målet: "Den hade gått i stolpen"

(9930) Oskar Östlund
Bildbyrån

Publicerad: 19 september 2019

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Leksand besegrade Skellefteå i SHL:s tredje omgång efter att man avgjort matchen med ett omdiskuterat mål. När HockeyNews.se träffar Skellefteå-målvakten Oskar Östlund efter matchen menar han att målet kanske inte borde ha godkänts. 

 Vi har tittat och den hade gått i stolpen, säger han. 

SHL presenteras av ATG Sport

Vissa får vänta längre än andra på sin SHL-debut. För Skellefteås 27-årige målvakt Oskar Östlund är väntan nu över, då han i kvällens match mot Leksand fick göra sin första SHL-start. Matchen slutade dock med en 3-2-förlust, vilket gjorde att han inte kunde njuta av milstolpen efteråt. 

 Jag har väntat länge på den här chansen, så det var surt att det blev förlust. Det gör att det är svårt att glädjas fullt ut, säger han till HockeyNews.se. 

Det var en jämn match och lagen bytte målchanser med varandra. I den första perioden var det verkligen Hawaii-hockey, men i de två avslutande perioderna var Leksand spelförande och Skellefteå kontrade med snabba spelvändningar. 

 Det var ett ställningskrig och vi bytte chanser. Det är inget spel som passar oss, utan vi ska vara tighta över hela banan och det är bara vi som ska skapa chanser. Jag har svårt att analysera ordentligt direkt efteråt, men vi blir ju tillbakatryckta vissa stunder samtidigt som vi också spelar bra, säger Östlund. 

Anledningen till att Skellefteå fick förlita sig till deras snabba spelvändningar var att man gång på gång checkades fast i egen zon av hemmalaget. 

 Vi spelar lite för svårt av och till, men Leksand gör det bra också. Vi måste klara av att lösa deras press snabbare och inte hålla pucken för länge.

Östlund och målvaktskollegan på andra sidan, Axel Brage, visade flera gånger prov på högklassigt målvaktsspel och highlights-räddningarna avlöste varandra. Själv är han dock aningen återhållsam när det kommer till sin egna insats. 

 Jag vill gärna att det ska gå en liten tid och jag får se lite klipp innan jag analyserar, men absolut känns det bra. Det andra målet är dock en lite konstig situation och den skulle jag gärna få ta tillbaka och göra om. 

Leksands avgörande 3-2-mål kom till efter en tilltrasslad situation. Martin Karlsson var på väg igenom, men drogs ned av en Skellefteå-back och båda gled in i Östlund. Detta ledde till att målburen flyttades innan David Rundqvist lyfte in pucken i nät. Regeln säger att målet ska godkännas om det är så att pucken gått i nät även om målet stått i sin ursprungliga position och efter videobedömning valde domarna att godkänna målet, något som Skellefteålägret menar var fel. 

 Vi har tittat och den hade gått i stolpen. Vi ritade med en tuschpenna på var målet skulle ha stått och enligt oss skulle pucken ha gått i stolpen, men matchen är spelad och det blev tre poäng till Leksand. Vi får ta med det vi gjorde bra, gnugga på och göra en bättre match mot Växjö. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!