HockeyNews
PLUS

Keepern blev oväntad målskytt – ”fick ett rus i kroppen”

(9918) Anton Malmborg Halmstad
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 19 september 2019

FacebookXWhatsApp

Onsdagskvällen blev en kväll att minnas för den unge Halmstad-keepern Anton Malmborg som blev målskytt när Hanhals bortabesegrades med 4-1.
– Jag fick ett rus i kroppen, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Vid underläge 1-3 i hemmapremiären tog Hanhals ut målvakten för att försöka kriga sig tillbaka i matchen mot Halmstad. Då klev målvakten Anton Malmborg, som med sitt fina målvaktsspel redan växt ut till ett spöke för sina motståndare, fram och satte spiken i kistan.

20-åringen skickade pucken över hela isen och i nät fram till 4-1 för Halmstad.

– Det var sjukt, myser han.

– Vi vinner teken direkt bak till mig och det är klart jag vet att det är öppet mål, men jag lägger bara ut den. Första tanken är bara att lägga ut den så vi kan städa av matchen, men när den passerar vår blå ser jag var den är på väg, när den passerar röd och deras blå förstod jag att den var på väg in. Jag fick ett rus i kroppen, man är ju inte direkt van vid att fira mål.



Bättre än många tror
Målet var inte helt oväntat den unge keeperns första i karriären och även förmiddagen efter är han smått tagen av det som inträffade.

– Det är inte ofta det händer alls, det är sjukt. Den kvällen kommer jag sent att glömma.

4-1 borta mot Hanhals är att betrakta som en meriterande seger och var nederlagstippade Halmstads andra raka efter en stabil viktoria hemma mot Vimmerby i premiären. Malmborg har under de två matcherna spelat väldigt stabilt och finns med i toppen av den södra seriens målvaktsliga.

– Bortsett från mina prestationer har laget varit riktigt bra. Vi är bättre än många tror och slår bra som underdog, säger han.

– Vi har ändrat om försvarsspelet till den här säsongen och det har satt sig bra, förra året var det mycket cirkus i egen zon. Jag har blivit ett år äldre och har mer rutin. Det var en tuff säsong, men man lär sig som målvakt mycket av en sådan säsong också.

Du säger att ni är underskattade som lag, är du det som målvakt också?
– Jag har aldrig tänkt på det där. Det blir väl lätt så eftersom jag spelat i ett lite sämre lag som det inte blir så mycket skriverier kring. Men jag vet vad jag kan och vill bevisa det. Jag vill inte vara i Hockeyettan hela min karriär utan siktar på att komma vidare.

Att göra mål kan mycket väl ha varit en ögonöppnare. Nu känner alla till namnet Anton Malmborg.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)