AnnonsKaptenen om tränarens avhopp: “Hade ingen aning”


11 september

Med en och en halv vecka till seriepremiären valde huvudtränaren Phil Horsky att lämna Karlskrona.

Hur det kommer påverka laget? Inte mycket, enligt lagkaptenen Niklas Johansson.

– Vi fortsätter på samma bana, men med en annan röst, säger han till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Österrikaren Phil Horsky tog över huvudansvaret i KHK efter Ove Molin.

I början av maj presenterades han på en presskonferens i Karlskrona, men fyra månader senare valde han att hoppa av uppdraget.

Klubben gick ut med ett kort pressmeddelande under måndagen där familjeskäl angavs som förklaring till beslutet.

– Det är tråkigt det som har hänt, men sen respekterar jag klubbens och Phils beslut att gå skilda vägar. Det är en jätteduktig tränare som jag kom bra överens med. Det är bara att önska honom lycka till i framtiden, säger Karlskronas lagkapten Niklas Johansson till HockeyNews.se.

Blev du förvånad?

– Vad ska jag säga... Jag hade ingen aning om det innan det hände. Jag fick ett samtal om att det var ett möte på gång, men jag visste inte vad utgången av det mötet skulle bli.

Tills vidare kommer assisterande tränaren Arto Miettinen att ta över huvudansvaret, och på tisdagens träning ledde han laget tillsammans med J20-tränaren Eric Karlsson och målvaktstränaren Timo Leinonen.

LÄS MER: Elva dagar till seriestart – tränaren lämnar Karlskrona

Phil Horsky valde att hoppa av tränaruppdraget i Karlskrona. Foto: Bildbyrån

Beskedet om tränarbytet kom blott elva dagar innan den allsvenska premiären. Ingen vidare tajming således, men enligt Niklas Johansson lär det inte påverka truppen i någon större utsträckning.

– Jag har ju varit med om den här typen av grejer tidigare, men för de yngre spelarna är det en ny upplevelse så det gäller att tackla det på rätt sätt. Men jag är inte orolig för framtiden, vi har byggt upp en stark kärna och grupp så vi känns ändå starka på det sättet. Nu har vi en fullgod ersättare i Arto och hans kollegor och de kan väldigt mycket hockey. Vi fortsätter på samma bana, men med en annan röst, så för oss förändrar det inte så mycket. Men jag förstår att det blir skriverier och spekulationer, säger han.

Så det blir ingen skillnad med Miettinen kontra Horsky?

– Nej nej. Det handlar bara om att fortsätta på det vi gjorde med Phil, och Arto vill spela efter samma system. Det är kanske smådetaljer som kommer ändras och Arto kanske ser på laget med lite andra ögon, men annars är det samma sak och där blir det ingen övergång. Det tycker jag är skönt eftersom både jag och laget gillar sättet vi spelar på.

Karlskrona har en träningsmatch (Kristianstad på torsdag) kvar innan seriepremiären hemma mot Björklöven nästa fredag.

KHK-kaptenen säger att det nya spelsystemet börjar sätta sig och att det ser bättre och bättre ut.

– Vi har spelat jäkligt bra på slutet, säger han. Vi har ett spelsystem som gör att vi kan vara ett hot och ta poäng varje kväll, vi har två bra målvakter och alla vet vad de ska göra där ute. Vi är ett kollektiv som ska jobba tillsammans.

Vad är skillnaden jämfört med i fjol?

– Den tydliga skillnaden är att vi har ett annat försvarsspel. Vi är kanske inte lika skickliga i år, men vi har ett lag som underkastar sig det hårda jobbet och som verkligen vill spela som tränaren vill. 

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Annons


Annons

Annons

Annons